El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, va participar ahir en una reunió de treball, a la seu de l'EMD de l'Estartit, per tractar, juntament amb els seus tècnics i responsables municipals, el projecte del nou passeig marítim de l'Estartit. L'Ajuntament i l'EMD havien demanat una reunió de treball durant el procés de redacció del projecte de l'obra. Un cop fet això, abans de tramitar l'expedient d'aprovació del projecte, es farà una presentació als veïns, que serà a finals d'any o principis del vinent, van informar fonts municipals.

La Generalitat actuarà en el sector de passeig marítim de l'Estartit que és de la seva competència. Es tracta de l'àmbit que envolta les instal·lacions portuàries, que té una superfície de 28.492 metres quadrats i comprèn la franja que va des de l'últim tram del moll de ribera, adequat per Ports de la Generalitat l'any 2006, fins a la rotonda d'entrada a la zona portuària. Es preveu que les obres s'executin entre els anys 2018 i 2019.

L'actuació tindrà un cost aproximat de quatre milions d'euros, que serviran per crear noves zones de passeig i zones verdes, i nous espais per a ús ciutadà. Entre les accions que es proposen hi ha la disminució del nivell del passeig perquè quedi a la mateixa alçada del port i abordar l'evacuació de les aigües del torrent d'en Planes.