La CUP del municipi Palamós va celebrar aquest dimarts la tercera esCUPdellada popular amb la reivindicació i per la defensa del sector públic. L'esCUPdellada és un espai de trobada, un dinar popular obert i gratuït per a totes les persones que volen participar-hi. Enguany va centrar-se en la defensa del sector públic i va tenir lloc al passeig del Mar. Hi van participar un centenar de veïns del poble.

La reivindicació de la CUP és en termes generals: defensa de tot allò públic, en especial ensenyament i sanitat, però també els serveis bàsics com l'aigua i la llum. I també, de forma més concreta, dins de la campanya local en defensa de l'escola pública.

Amb aquest darrer punt, la CUP es manté ferma en la defensa que ha fet de l'escola pública. Dins d'aquesta reivindicació hi ha la denúncia que el partit ha portat a terme de la línia de P3 retallada a l'escola Vila-romà, com també la ja anunciada situació que el curs que ve es continuaran ofertant més línies de P3 d'escoles concertades que de públiques a Palamós.

Les despeses de la trobada d'aquest dimarts van ser assumides per part del sou que el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Palamós, Joan Bohigas, rep de la corporació i que no cobra, cedint-lo al partit per a actes com aquest (tal i com es concreta en el codi ètic de la formació cupaire).

Segons el mateix regidor, «tornem al poble el que és del poble» ja que l'esCUPdellada és un acte de carrer, que té com a objectiu últim compartir un espai de trobada, i la reivindicació i la lluita per un Palamós més just i socialment més cohesionat.