Calonge estudia recórrer la sentència del bloc del Collet

L´alcalde considera la decisió del TSJC una «mala notícia» provocada per la «mala gestió urbanística»
de l´exbatlle Roselló

19.03.2017 | 06:30

L´Ajuntament de Calonge estudia «la possibilitat» de recórrer la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l´obliga a pagar una indemnització d´1.165.410,38 euros a la societat Armonia Resort SL per l´enderroc de l´edifici situat al Collet de Sant Antoni. La sentència de l´alt tribunal català revoca la decisió judicial presa en primera instància i estima part de les pretensions d´Armonia Resort SL, que havia reclamat una compensació de 9.803.203,66 euros en concepte de responsabilitat patrimonial, ja que la demolició de l´edifici –executada per l´Ajuntament el juliol de 2010– va ser fruit de l´anul·lació judicial de la llicència d´obres. En aquest context, des del consistori recorden que «si bé no s´ha pres una decisió en aquest sentit», el procés judicial «encara no està tancat del tot, ja que la sentència no és ferma».
L´alcalde, Jordi Soler, de la seva banda, exposa que «sempre és una mala notícia haver de fer front a una indemnització d´aquest tipus» i deixa clar que «es tracta d´un procés judicial iniciat arrel d´una llicència d´obra concedida quan era alcalde Josep Roselló». En aquesta línia, apunta que «des de l´Ajuntament hem treballat en aquest procés judicial per defensar els interessos del consistori, amb respecte escrupolós per la justícia». «Hem dedicat molt de temps i esforços a gestionar aquesta herència que ens ve de la gestió de Josep Roselló com a alcalde», insisteix Soler.

Cinc sentències
En aquest context, el batlle destaca que la sentència «desestima la major part de les pretensions d´Armonia Resort», ja que «només accepta una petita part dels gairebé 10 milions d´euros que reclamaven». Tornant a la gestió de l´anterior alcalde, Jordi Soler recorda que «dels mandats (municipals) d´abans del 2003 hem hagut de fer front a cinc sentències relacionades amb enderrocs» producte «d´una mala gestió urbanística». Finalment, el batlle Soler recorda que «des que soc alcalde no hi ha hagut cap contenciós d´aquest tipus i això demostra que ara fem les coses ben fetes». En la sentència, el TSJC considera que els danys soferts per Armonia Resort no són només «conseqüència de la incorrecta» actuació administrativa, «sinó també, en igual mesura, de la seva pròpia i negligent conducta», ja que com a societat de promoció i construcció va demanar llicència per a un edifici de 43 apartaments en una parcel·la que no tenia condició de solar

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El transport d´uns ganivets de cuina provoca l´alarma al centre de Figueres

La sensibilitat dels ciutadans arran dels atemptats terroristes succeïts aquesta setmana a...

Donatiu del Club Nàutic a l´Oncolliga

Donatiu del Club Nàutic a l´Oncolliga

El Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols va entregar un xec per valor de 2.053 euros...

Nova organització del CAP de Torroella partir de l´1 de setembre

El CAP de Torroella canviarà a partir de l'1 de setembre el seu model organitzatiu. Segons...

Reclamen més espai per fer nudisme a la platja de Castell de Palamós

Reclamen més espai per fer nudisme a la platja de Castell de Palamós

Una cinquantena de membres de l´associació nudista Club Català de Naturisme va realitzar dimarts...

Rehabiliten el pont de la font de la Pintoresca de Breda, destruït per un arbre caigut

Rehabiliten el pont de la font de la Pintoresca de Breda, destruït per un arbre caigut

La rehabilitació del pont de la font de la Pintoresca de Breda, que havia quedat...

Enllaços recomanats: Premis cinema