L'Àrea de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós ha lliurat el Premi de Recerca Vila de Palamós 2016-2017, el guanyador del qual ha estat Jordi Morcillo Baeza.

El jurat ha valorat cinc treballs candidats, realitzats per estudiants de batxillerat, dels quals quatre són de Palamós i un de la Bisbal d'Empordà. Precisament enguany el premi s'ha atorgat a aquest darrer, titulat: Verd, vermell i marró. Estudi de la comunitat macroalgal de cala Margarida, realitzat per Jordi Morcillo Baeza, alumne de l'Institut de secundària de la Bisbal d'Empordà.

Aquest exhaustiu estudi va ser elaborat pel seu autor a partir d'un mostreig realitzat l'estiu del 2015 en aquesta cala del litoral palamosí. El jurat del premi ha destacat que és un treball acadèmic impecable, desenvolupat amb un alt nivell de rigor, amb un exhaustiu i metodològic seguiment de les dades.

Un exemple del que ha de ser un treball de recerca, molt complet i molt viscut; un treball científic que fa molt bones aportacions, que ha buscat eines d'interpretació, amb un important treball de camp i també ben assessorat, ha valorat el jurat del guardó.

La resta de treballs presentats en aquesta edició, quatre, provenen de Palamós, dos d'alumnes de l'Institut d'Ensenyament Secundari, i dos de l'Escola Vedruna.