Quines són les principals novetats de la 55a edició de la desfilada de carrosses i comparses de Palafrugell?

Aquest any el Carroussel Costa Brava comptarà amb dues colles noves de Palafrugell que desfilaran amb les seves carrosses inèdites. Una ja participava anteriorment al carnaval però, com a grup d’animació i l’altra colla sí que comença des de nou. Enguany també hem recuperat la plantada de carrosses, que tindrà lloc un cop finalitzat el Carroussel.

La desfilada comptarà amb la mateixa participació que l’any passat?

Sí, comptem amb gairebé el mateix nombre de comparses i carrosses que l’any passat. El recorregut serà el mateix i l’orde de la desfilada serà com l’any passat: primer passaran les carrosses inèdites, les de Palafrugell, i tot seguit les no inèdites.

A banda de la desfilada, es duran a terme dues jornades de portes obertes a les Naus Carrossaires. Què podrà veure la gent?

Els visitants podran veure com estem preparant les carrosses per la desfilada del 4 de juny. Aquest any comptem amb dos dies de portes obertes, avui al vespre i el dissabte a la tarda. Una de les principals novetats és que les dues jornades estaran acompanyades de música Dj i servei de bar per ambientar l’activitat.

L’any passat considerava que faltava un relleu generacional en l’organització del Carroussel, s’ha produït aquest canvi?

En això estem. Fa unes setmanes vam convidar els alumnes de quart d’ESO de l’Escola Prats de la Carrera a visitar el nostre taller. Els més joves van poder veure com dissenyem i construïm les carrosses. A més, el divendres 2 de juny, al pati de la biblioteca, farem un taller de mini carrosaires perquè els més petits coneguin aquest món. Amb aquestes dues activitats el que volem és que els més joves entrin en el món carrossaire, perquè falta gent jove a l’organització.

Què més li falta al Carroussel?

Més promoció i implicació per part de l’organització de les Festes de Primavera. El Carroussel Costa Brava és una festa tradicional que compta amb 55 anys d’història i per això no es pot deixar de banda. Cal destacar, però, que tot i les dificultats, enguany comptem amb dues noves colles de Palafrugell i això és un fet molt important.