Ciutadans 'aplaudeix' l'escridassada dels treballadors de Nissan i Roca a l'ofrena floral de la Diada i 'anima a la societat catalana a seguir el seu exemple'. En un comunicat la formació explica que 'comprèn i es solidaritza' amb els treballadors 'fastiguejats d'una classe política preocupada per les seves aspiracions de construcció nacional i que es desentén de les necessitats d'una societat atacada per la crisi econòmica'. El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, exposa que 'el Govern del tripartit s'ha oblidat dels principis del socialisme' i considera que els ciutadans que van cridar 'són un clar exemple de la Catalunya real, desatesa i amagada'.

Per això el partit exigeix al Govern del president José Montilla 'que dirigeixi l'energia que destina a desafiar les institucions de l'Estat, com per exemple el Tribunal Constitucional', a 'donar solució als problemes que denuncien els treballadors de Nissan' per fer 'alguna cosa útil'.

Pel que fa al referèndum d'Arenys de Munt, Ciutadans considera que la consulta 'atempta contra el pacte constitucional', i els seus organitzadors 'ja tenen decidit el resultat final del referèndum tant si es fa com si no'.

La formació amenaça en demanar que es prenguin mesures 'contra els funcionaris públics que cometin excessos o actuacions inadequades pel seu càrrec, tant a Arenys de Munt com als consistoris o institucions públiques que decideixin seguir el mateix camí'.