El secretari general de CDC i president de la Generalitat, Artur Mas, ha confrontat aquest dissabte el "minoritari" moviment del 15-M amb els més de tres milions de catalans que van votar a les eleccions municipals, que van donar la victòria a CiU.

"És un moviment de masses molt més gran, de molta més gent, que s'ha expressat fa poc i que valdria la pena tenir en compte quan es fan anàlisis sociològiques al país", ha ressaltat en el primer Consell Nacional de CDC després de les eleccions municipals, a falta d'un dia de la manifestació dels 'indignats' i arran dels aldarulls d'aquesta setmana al voltant del Parc de la Ciutadella, on hi ha el Parlament.

Per aquesta raó, ha invitat els 'indignats' a transformar el seu moviment en propostes i valors sòlids -esforç, sacrifici i esperit de superació- perquè només així els escoltaran i assumiran: "El que no farem és escoltar el soroll d'aquests dies. Al revés. Si aquests valors es transformen en puntades de peu, insults, escopinades i atemptats contra la democràcia, no els escoltarem, sinó que els combatrem".

Malgrat la crisi, Mas ha argumentat que el 22 de maig van triomfar, precisament, els valors "forts i sòlids" de CiU que difereixen, segons la seva opinió, dels "durs i radicals" d'alguns dels 'indignats'.

Segons Mas, durant anys s'ha volgut culpar la policia, perquè porten uniforme i en ocasions han d'actuar amb autoritat, davant dels que "se seuen a terra amb les mans alçades i després et claven una puntada de peu".

També, segons la seva opinió, s'ha volgut fer creure que els qui ocupen l'espai públic són millors que els qui es comporten de manera cívica, així com, que els valors de l'esforç és el mateix que "reclamar i posar-hi la mà".

Tot això, segons Mas, no és veritat tampoc que la democràcia sigui un sistema pervers que cal combatre, "cosa que han dit amb imatges gràfiques i la seva actuació al carrer".

Per a Mas, hi ha d'haver persones que plantin cara a aquesta situació perquè "no és cert que tots els valors siguin igual de bons".

A més, ha advertit que les imatges d'aldarulls d'aquesta setmana traslladen una imatge de descrèdit de Catalunya a l'exterior, fet que no ajuda a la necessitat de donar una visió atractiva a favor de la recuperació econòmica.

Per la seva banda, al Consell Nacional d'UDC, el líder del partit, Josep Antoni Duran ha reiterat que els antisistema s'han apoderat de Barcelona i han danyat el moviment del 15-M, pel qual ha expressat el seu suport al principi d'autoritat, a la persecució legal dels qui han delinquit, així com, que el Govern es personi en la causa com a acusació.

Segons Duran, l'aposta ha de passar per un sistema d'economia social de mercat i lluitar contra l'especulació, i ha urgit a impulsar una llei electoral que persegueixi el model alemany.

"Si no reaccionem, independentment dels acampats, farem una societat formalment democràtica, però inviable democràticament", ha conclòs.