Els trucs per higienitzar els draps de la cuina

Els draps de cuina són un dels llocs preferits dels gèrmens i bacteris

Fer una neteja acurada d'ells és indispensable per cuidar la nostra salut

Els draps de la cuina s'han de netejar bé per evitar la proliferació de gèrmens i bacteris

Els draps de la cuina s'han de netejar bé per evitar la proliferació de gèrmens i bacteris / azerbaijan_stockers

Mati Sirvent

La cuina sol ser l'àrea de la casa que més bacteris i gèrmens pot acumular, igual que el bany. Així doncs, aquestes dues estances s'han de netejar amb molta cura. Però, no només l'àrea en si s'ha de netejar, també s'ha de prestar especial atenció als estris utilitzats per a la neteja. En aquest punt farem esment als draps de cuina. Aquests, solen fer-se servir per eixugar plats, netejar vessaments, etc. Però, saps com els has de netejar per tal de desinfectar-los correctament?

En aquest article, et proporcionarem una guia detallada sobre com mantenir els teus draps de cuina nets, frescos i lliures de gèrmens.

Com netejar els draps de cuina

1. Neteja diària

La neteja regular és essencial per mantenir la higiene dels draps de cuina. Després de cada ús, s'ha d'esbandir el drap amb aigua calenta per eliminar les restes de menjar i brutícia. Això preveu l'acumulació de bacteris i redueix la possibilitat de males olors.

2. Ús de detergents adequats

Utilitza un detergent antibacterià o un sabó de cuina per rentar els draps després de cada ús. Assegureu-vos de fregar bé el drap per eliminar qualsevol residu de greix o menjar que pugui haver quedat impregnat.

3. Rentatge a màquina

Almenys un cop per setmana, has de rentar els draps de cuina a la rentadora. Utilitza un cicle calent (almenys 60 °C) per matar els bacteris eficaçment. Afegeix un desinfectant específic per a roba o una mica de vinagre blanc al cicle d'esbandida per desinfectar encara més i eliminar olors persistents.

4. Assecatge adequat

Després de rentar-los, assegura't d'eixugar completament els draps de cuina. Utilitza l'assecadora a una temperatura alta o penja'ls en una àrea on es puguin eixugar ràpidament a l'aire lliure. Evita deixar els draps humits amuntegats, ja que això pot promoure el creixement de floridura i bacteris.

5. Rotació regular

És important tenir prou draps de cuina per poder rotar-los regularment. Això significa que sempre tindràs un drap net a mà mentre els altres són a la bugada. Mantingues almenys una dotzena de draps en rotació per assegurar-te que sempre en tens un de net.

6. Tractament de taques específiques

Per a les taques difícils, com les de greix o vi, fes un pretractat als draps amb un llevataques abans de rentar-los. Deixa el tractament actuar durant uns minuts abans de posar el drap a la rentadora. Això ajuda a descompondre la taca i en facilita l'eliminació durant el cicle de rentatge.

7. Desinfecció periòdica

A part del rentatge regular, és una bona pràctica desinfectar els draps de cuina periòdicament. Pots fer-ho bullint-los en aigua per uns 15 minuts o submergint-los en una solució de lleixiu diluït (segueix les instruccions del fabricant del lleixiu per a la dilució adequada).

8. Considera el material del drap

El tipus de material dels teus draps de cuina pot afectar com els has de cuidar. Els draps de microfibra, per exemple, són excel·lents per netejar sense deixar borrissols, però poden necessitar cures especials com evitar suavitzants i lleixius per mantenir la seva eficàcia. Llegeix les etiquetes de cura per assegurar-te que estàs tractant cada mena de drap de manera adequada.

9. Quan reemplaçar-los

Fins i tot, amb la millor cura, els draps de cuina eventualment necessitaran ser reemplaçats. Si notes que estan desgastats, tacats permanentment o comencen a olorar malament, fins i tot, després de la neteja, és moment de reemplaçar-los. Mantenir draps frescos i en bon estat és essencial per a la higiene de la teva cuina.

Deixa els draps impecables

Deixa els draps impecables / zinkevych

Mantenir els draps de cuina nets i lliures de bacteris és essencial per a una cuina higiènica. En seguir aquests consells, et pots assegurar que els teus draps siguin segurs i efectius per al seu ús diari. Recorda, la cura regular no només millora la higiene sinó que també prolonga la vida útil dels teus draps de cuina, fent-ne una pràctica tant econòmica com saludable.