Utilitzar el servei públic per anar al centre de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana la utilització del transport públic dimarts vinent, i especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a les zones on es desenvoluparan els actes amb ocupació de la via pública, ja que el trànsit en superfície pot veure's alterat.

Fer ús preferiblement del transport subterrani

Per tant, serà recomanable fer servir el transport subterrani i en especial el metro per als desplaçaments en el sector central de Barcelona, i dins la xarxa, en cas de gran afluència de passatge, seguir en tot moment les indicacions que es donin de de l'empresa operadora, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

Evitar en la mesura del possible les estacions de Catalunya i Passeig de Gràcia

Malgrat dimarts a la tarda les línies 1, 2, 3 i 4 de metro tindran més trens i un dispositiu especial d´ordenació dels fluxos de passatge, davant possibles aglomeracions, s´aconsella evitar les estacions de Catalunya i Passeig de Gràcia com a destinació.

No aparcar al centre de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona ha informat que les zones de la ciutat on pot ser menys difícil aparcar és a la zona sud de Les Corts -a la Zona Universitària i els voltants del Camp Nou-, els voltants de la Fira Gran Via de l'Hospitalet i la Zona Franca per als qui vinguin del sud, i el Fòrum i l'Avinguda Litoral per als qui accedeixin pel nord.

Calçat adequat

En concentracions massives, la part del cos on es produeixen la majoria de les ferdides és en els peus, segons el servei d'Emergència de la Generalitat. És per aquest motiu que és important portar un calçat que protegeixi bé els peus.

Els infants, ben documentats

En situacions com la que s'espera viure aquest Onze de Setembre a Barcelona, és fàcil perdre els acompanyants amb qui vas. S'aconsella dur la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics és bo preparar una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i fer que la portin en un lloc visible per si es perden. Els nens i nenes haurien d'anar sempre a coll o de la mà. També és aconsellable acordar un punt de trobada per si algun membre del grup es perd.

Quedar abans d'endinsar-vos en la multitud

Quedeu d'acord abans de la manifestació amb les persones amb qui us hàgiu de trobar, ja que un cop allà és probable que falli el WhatsApp, l'SMS o les trucades.

Fer un ús racional dels dispositius mòbils

Davant el possible col·lapse que es pot produir en una congregació de grans dimensions, la Generalitat de Catalunya demana un ús racional dels dispositius mòbils i publicar.

Aparteu-vos de la multitud per fer trucades d'emergència

Si heu de fer una trucada urgent i la xarxa està congestionada, allunyeu-vos uns metres de la concentració, ja que el telèfon es connectarà des d'una altra estació base menys saturada.

112

Si heu de trucar al 112 per alguna emergència, tingueu present que la telefonia fixa garantirà una connexió millor: pot ser convenient que us apropeu a algun comerç o veí.