El magnat Sheldon Adelson i la seva dona van plantejar a la Generalitat la possibilitat de tirar l'estadi de futbol de l'Espanyol i traslladar l'aeroport del Prat, durant les negociacions per instal·lar Eurovegas a Barcelona, segons va explicar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

En una entrevista a RAC-1, Recoder va compartir algunes anècdotes sobre la negociació amb Las Vegas Sands, com que la dona del magnat Sheldon Adelson, Miriam Adelson, va preguntar si es podia tirar l'estadi del RCD Espanyol, després de preguntar si era l'estadi del Barça, o si podien canviar de lloc l'aeroport de Barcelona-El Prat, ja que la legislació europea no permet construir prop d'aeroports, qüestions a les que el govern català va respondre que no. El conseller va posar aquests exemples per mostrar algunes de les possibilitats que entraven "dins de la mentalitat de la gent" amb la que es va negociar durant mesos.

La realitat catalana

Recoder també va remarcar que "qui riu l'últim riu millor", en referència a les declaracions fetes diumenge per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre en les que deia que Adelson es va decidir per Madrid per ser "més cosmopolita i obert" que la capital catalana. Recorder va recordar que Barcelona té quatre vegades més turistes, sobretot russos que Madrid i està per davant d'aquesta ciutat pel que fa a captació d'inversió estrangera.

El conseller va assegurar que no sabia que Eurovegas es decantaria finalment per Madrid i va defensar que el complex Barcelona World, anunciat divendres passat i que està previst que situï al costat de PortAventura, és millor que Eurovegas perquè no requereix requalificar terrenys ni expropiar terres i perquè encaixa millor amb la realitat de Catalunya i del seu entorn turístic. El joc serà una cosa "tangencial" i no es planteja cap canvi legislatiu va remarcar el conseller.

Recoder també va destacar a la tranquil·litat que dóna que el projecte vingui de la mà de la primera entitat financera catalana, La Caixa, a més d'Enrique Bañuelos, un empresari amb una trajectòria "de grans èxits i alguns errors", va reiterar.