El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va emtre ahir un acte pel qual donava cinc dies de termini a la Generalitat perquè expliqui com pensa executar la resolució de l'Òrgan de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que anul·la l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona. Segons va informar Agbar, aquest acte respon a la sol·licitud que va presentar la companyia, que també optava a la privatització d'ATLL, perquè de forma urgent se suspengui la formalització del contracte amb Acciona i s'impedeixi "la presa de possessió de les instal·lacions del servei per part de l'empresa contractada" i que aquesta "assumeixi el personal de l'empresa pública i doni començament a la gestió del servei".

En el seu escrit al TSJC, Agbar proposava, a més, que el servei continués sent prestat, com abans de la privatització, pel personal d'ATLL, fins que es resolgui el cas.

Segons la companyia que presideix Ángel Simón, el TSJC confirma en el seu escrit que la resolució de l'OARCC, organisme que depèn de la pròpia Generalitat, és "directament executiva", de manera que l'alt tribunal desitja conèixer si el govern català té intenció d'aplicar-la, fet que suposaria que el contracte amb Acciona quedaria sense efecte.

El recurs

Fonts del Govern català van comunicar que els seus equips jurídics ultimen el recurs que presentaran "aviat" davant el TSJC contra la resolució de l'OARCC que anul·la l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona. Les mateixes fonts van afirmar que és "qüestió de dies" que es presenti aquesta apel·lació, encara que Agbar, en una carta remesa al nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Sant Vila, exigeix que revoqui de manera immediata l'adjudicació d'ATLL al consorci empresarial liderat per Acciona i que, per tant, elabori un nou contracte a favor seu.

Agbar assegura, a més, que la mera interposició d'un recurs contenciós no és suficient per suspendre l'eficàcia de la resolució de l'Òrgan de Recursos Contractuals de Catalunya.