El portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, ha opinat aquest dijous que la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat als líders europeus només busca fer "propaganda interna" de la consulta, i ha augurat que no tindrà "cap influència a l'exterior". "L'objectiu no és buscar un suport internacional, que ja li ha estat negat, sinó que té una clau més interna, la de la propaganda pròpia dins de Catalunya", ha opinat Rodríguez en declaracions des de la seu del PPC, on també ha aprofitat per recriminar a Mas que intenti "desprestigiar Espanya" amb aquesta missiva acusant l'Estat de no respectar les normes democràtiques.

Segons Rodríguez, aquesta carta és una mostra més del "deliri independentista" del Govern, amb el que intenta "tapar la seva incapacitat a l'hora de governar". El popular ha opinat que l'objectiu real de la missiva no és buscar el suport internacional, perquè Mas ja sap que no el tindrà, ha dit, sinó fer "propaganda" de la consulta i guanyar pes en l'àmbit intern. És per això que ja ha pronosticat que no tindrà cap tipus de repercussió a l'exterior.

De tota manera, ha aprofitat per criticar que el president de la Generalitat intenti "desprestigiar Espanya" enviant una carta als seus socis europeus acusant l'Estat de no ser democràtic. "Que el president intenti explicar als líders europeus que un dels seus socis importants quant a població i economia és un país que no respecta les normes democràtiques no crec que els faci molta il·lusió", ha apuntat.

Rodríguez també ha ironitzat que Mas s'ha oblidat un parell de qüestions en la seva carta, com és que el suport dels partits que donen suport a la consulta no seria suficient ni per reformar l'Estat al Parlament, i que els seus socis en aquest assumpte són els grups "més antieuropeistes" que hi ha a la cambra catalana.

Puig sap molt bé com formar part d'un govern sense fer res

El portaveu adjunt dels populars al Parlament ha volgut replicar al conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que aquest matí ha dit que tot el que fa el govern espanyol ho fa malament, a més de recriminar que estigui "oprimint" el poble català. Rodríguez ha subratllat que "els oprimits i mancats de llibertat són els milers de catalans que no tenen feina i veuen amb desesperació com el conseller està perdent el temps amb altres coses i no està dedicant cap mena d'esforç a resoldre aquest problema". "El conseller Puig sap molt bé com formar part d'un govern sense fer absolutament res", ha reblat.

També ha valorat la campanya de CDC a favor del 'triple sí' en la consulta. El popular ha constatat que és la del "doble 'no': no a Espanya i no a Europa".