El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, es va comprometre a fer "tot el necessari" perquè la unitat política "no s'esquerdi en cap moment" i va valorar la V com un "missatge de gran potència". En consideració de Mas, aquest missatge hauria de servir perquè l'Estat "s'avingui a seure a la taula i a negociar els termes amb què el poble català ha de poder expressar-se lliurement a les urnes".

Per Mas, la manifestació d'ahir ha de servir perquè "s'adonin a Madrid i Brussel·les, i a tot arreu del món, de fins a quin punt aquest poble vol ser escoltat". El president va fer una compareixença just després de reunir-se amb els organitzadors de la mobilització, l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) es va comprometre a "no defraudar ningú" a partir d'ara.

Per la seva banda, i després de la mateixa trobada, els organitzadors de la gran manifestació de la V van considerar que la mobilització ciutadana ha estat un "èxit aclaparador" del que cal sentir-se "orgullós".

Les presidentes de l'ANC, Carme Forcadell, i d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, es van reunir amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, amb la voluntat d'oferir-los "la força del moviment" i demanar-los que compleixin el mandat de convocar la consulta del 9N.

Forcadell va assegurar que no serà el Tribunal Constitucional qui decideixi pel poble català i va apel·lar a la legalitat catalana per poder convocar la consulta: "No-saltres serem fidels al nostre Parlament".