La policia sabia que la parella discutia, tot i que no consten denúncies

Els veïns afirmen que no se'ls veia per la urbanització, mentre la policia havia acudit diverses vegades a la casa alertada per crits i baralles · Els cossos els va trobar una filla de l'home d'una anterior relació i, a l'espera de l'autòpsia, es manté la hipòtesi que l'assassinat fos dimarts

07.08.2015 | 08:46
El pati de l´habitatge de Castelldefels on es van produir els fets.

L'homicida de Castelldefels que es va suïcidar després de matar amb una arma de foc la seva dona i els dos fills que tenien en comú mantenia acalorades discussions a crits amb la seva parella. Aquests espisodis ja havien portat la policia a intervenir diverses vegades a casa seva, malgrat que no consta cap denúncia en contra seu per maltractaments.

Segons fonts properes al cas, l'home, de 61 anys, nacionalitat espanyola i origen uruguaià, va matar suposadament a trets la seva parella, de 45 anys, nacionalitat espanyola i origen bielorús, i els dos fills de tots dos, un nen de 12 anys i una nena de 7, a la seva casa de Castelldefels, població que ahir es va despertar commocionada per la tragèdia.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Castelldefels havien acudit diverses vegades a la casa de la família alertats pels veïns, que sentien les bronques des dels seus habitatges, segons les mateixes fonts.

Malgrat les seves acalorades discussions a crits, no consta que ni la policia ni els jutjats tinguin obert cap procediment ni denúncia de la dona per violència masclista o per agressions per part de l'homicida.

Una filla d'una anterior relació de l'homicida va ser la que ahir a la nit es va trobar els cadàvers i va trucar poc abans de les nou de la nit als Mossos d'Esquadra per avisar que hi havia quatre cadàvers a l'habitatge.

Quan els agents van arribar a la casa, situada en una urbanització a pocs metres del mar, van trobar els cossos dels dos germans a les seves habitacions, el de la dona al llit i el del suposat homicida, al sofà del menjador.

Els agents també van recuperar al costat del cadàver de l'home l'arma de foc amb què suposadament va matar la dona i els menors i es va suïcidar.

El jutge que investiga el cas, que ha decretat el secret del sumari, està pendent que l'autòpsia determini si les morts es van produir dimecres a la nit o fins i tot dimarts.

Els Mossos d'Esquadra mantenen una investigació oberta per intentar aclarir quin va ser el desencadenant del crim, encara que les principals hipòtesis apunten que es tracta d'un cas de violència masclista.

Una veïna de la família va assegurar als periodistes que el matrimoni tenia baralles constants i que se sentien «crits i insults», de manera que, segons va afirmar, va alertar diverses vegades els Mossos d'Esquadra.

Els veïns van explicar a més que a la família amb prou feines se la veia per la urbanització, on es van instal·lar fa uns tres anys.

Grans festes a casa

Alguns veïns també van detallar que en ocasions la família celebrava grans festes a casa seva, on ahir al matí, una vegada aixecat el precinte, es podia veure la piscina envoltada de joguines dels nens i tovalloles.

L'homicida es dedicava, segons alguns veïns, al negoci de la compravenda de cotxes de luxe.

L'Ajuntament de Castelldefels va acordar en un ple extraordinari suspendre els actes institucionals i les activitats lúdiques durant els tres dies de dol decretats arran del crim. Diversos regidors, amb l'alcaldessa Candela López al capdavant, així com un nombrós grup de veïns, es van congregar al migdia a la plaça de l'ajuntament per condemnar el crim en un sentit minut de silenci.

De la seva banda, la Generalitat va condemnar de forma enèrgica l'homicidi i va expressart el seu condol a la família de les víctimes.
En la mateixa línia, el ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, va animar la societat a denunciar les agressions de violència de gènere.

Amb la mort dels dos germans de Castelldefels, són ja quatre els menors que han estat assassinats en els últims set dies suposadament pels seus pares a tot Espanya, després que un home matés el passat 31 de juliol les seves dues filles menors, que passaven uns dies amb ell, al seu habitatge de Moraña (Pontevedra), hores abans d'entregar-les a la seva exdona.

Davant aquesta situació, el PSOE va demanar al Govern espanyol que impulsi un sistema d'avaluació de risc per protegir els fills de dones maltractades, com permetre la suspensió cautelar de les comunicacions quan hi hagi indicis racionals de criminalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema