El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar que BCN World "no és un projecte mort ni molt menys". Després que el líder del PSC, Miquel Iceta, preguntés a Puigdemont si s'ha de donar per "finiquitat" l'acord que van subscriure CiU i els socialistes per crear aquest complex turístic, el president va apuntar que aquest projecte segueix "viu", però que s'ha de crear una comissió mixta per analitzar la situació i veure quina sortida se li dóna. Amb el pla director aturat, va explicar que ja hi ha hagut reunions governamentals per abordar aquesta qüestió, i va anunciar una de rellevant la setmana vinent.

"És un projecte que l'estem agafant per a la seva maduració final per tal que els inversors puguin tenir una resposta clara i precisa en els propers temps", va concloure, garantint també que s'escoltarà la veu del territori.

La CUP, per la seva part, es va fer seva la Declaració del Maresme i va defensar la liberalització dels peatges de la C-32 i, per tant, que no es perllongui l'autopista fins a Blanes i Lloret. La diputada Gabriela Serra va remarcar que hi ha un ampli rebuig social a aquestes obres, que suposarien allargar la concessió, i va reclamar al Govern que faci una consulta al territori per conèixer la seva opinió. Puigdemont va assegurar simplement que el Govern te la voluntat de fer les coses "de manera dialogant i participada" i que el contacte amb el territori és "permanent". En tot cas, va apuntar que a més dels veïns, també hi ha els ajuntaments i el teixit econòmic, que tenen opinions diferents al respecte. "Nosaltres hem decidit escoltar, dialogar i decidir", es va limitar a dir.

El dilluns passat l'alcalde de Salou, Pere Granados (CiU-FUPS) ja va dir que els inversors de BCN World van demanar celeritat en l'aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) dels terrenys, després d'haver-se reunit amb directius del grup Melco, per tal de començar el projecte.