L'exdirector administratiu del Palau i exmà dreta de Fèlix Millet, Jordi Montull, va assegurar ahir al migdia que l'entramat financer al Palau ja funcionava quan ell i la seva filla hi van arribar. En declaracions a TV3, Montull va comentar que exculparà la seva filla Gemma i ratificarà el què ella declari.

«Era una persona que no tenia firma, que no remenava cap diner», va sentenciar Montull, que també va voler deixar clar que la seva fila va entrar «tres anys abans» que esclatés l'escàndol i «quan això estava en marxa i quan el què va voler va ser arreglar-ho». «Suposo que les dades que ella tingui, les voldrà dir i dirà la veritat», va afegir.

D'altra banda, l'exdirector administratiu del Palau va explicar que actualment no té una relació tan estreta amb Millet.

En declaracions a TV3, Montull també va comentar que «no pot respondre» per Fèlix Millet i que la seva relació no passa més enllà que preguntar-li pel seu estat de salut.Les declaracions de Jordi Montull arriben només 48 hores abans que hagi de declarar demà davant el tribunal que el jutge pel cas Palau i en què es podria confirmar un pacte amb la Fiscalia perquè expliqui el suposat finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya a través del Palau de la Música a canvi de rebaixar la pena per a la seva filla i evitar la presó.

Fase decisiva

El judici per l'espoliació del Palau de la Música entra demà en una fase decisiva, amb l'esperat interrogatori als exresponsables de l'entitat Jordi Montull i la seva filla de Gemma, els quals ultimen un acord amb la Fiscalia per reduir les seves penes a canvi de delatar CDC.

Les negociacions entre el ministeri públic i els Montull per aconseguir una rebaixa de la condemna -que en el cas de Gemma la deixaria en tres anys de presó, un d'ells eludible amb multa- van planar la setmana passada sobre les dues primeres sessions del judici, dedicades al tràmit de qüestions prèvies.

La parada que ofereix el calendari del judici establert per l'Audiència de Barcelona, que després de la conclusió de les qüestions prèvies dijous passat es reprendrà demà que ve amb els interrogatoris, ofereix uns dies de marge a la Fiscalia per acabar de tancar les negociacions amb els Montull i explorar els eventuals acords que puguin plantejar altres defenses, segons apunten fonts judicials.

De fet, l'acostament dels Montull al ministeri públic deixa en una situació difícil Fèlix Millet, atès que la possible delació de qui va ser la seva mà dreta podria acabar incriminant-lo a ell, la qual cosa va portar a la seva defensa a sondejar al fiscal sobre les possibilitats d'un acord per reduir la condemna de l'expresident del Palau de la Música. La defensa de Millet calibra que l'expresident del Palau pugui beneficiar-se d'una reducció de pena si amplia l'abast de la confessió que va fer el 2009 -quan va assumir haver espoliat 3,3 milions d'euros- en la seva declaració de dimecres que ve, en la qual es planteja no desmentir Jordi Montull.