El rebuig d'un gran nombre d'assistents envers el monarca de l'Estat es va escenificar ahir durant la manifestació contra el terrorisme que es va celebrar a Barcelona. Des del moment que el rei Felip VI va trepitjar l'acte, va ser rebut entre sonors xiulets i escridassades per part dels mateixos participants.

Mentre Felip es reunia amb la resta d'autoritats que havien d'encapçalar la marxa fins a la plaça Catalunya, es van sentir crits de «Fora, fora» i «Fora el Borbó». També es va veure una gran presència de pancartes i missatges on hi havia escrits missatges com «Felip, qui vol la Pau no trafica amb armes» o bé «Les seves guerres, els nostres morts».

El rei d'Espanya, es va acomiadar de la manifestació poc abans de les sis de la tarda, i ho va fer de la mateixa manera que va ser rebut, entre els xiulets dels assistents. Felip va marxar just quan es va acabar l'acte de la plaça de Catalunya protagonitzat per Rosa Maria Sardà i Míriam Hatibi, que va posar punt final a la mobilització de la capital catalana.

Una visita polèmica

La presència del Rei en aquesta manifestació ha estat d'allò més criticada durant els darrers dies. La monarquia espanyola manté una bona relació amb la monarquia d'Aràbia Saudita i, precisament per aquest motiu, s'ha qüestionat la seva assistència, ja que el país àrab és un dels que financen el terrorisme gihadista. La marxa massiva va estar acompanyada des del seu inici amb proclames pacifistes i missatges contraris al comerç d'armes, així com dures crítiques als governs que practiquen aquest comerç.

Els col·lectius sobiranistes es van col·locar al final de la marxa amb una gran pancarta amb el lema «Les vostres polítiques, les nostres morts» i «Felip VI i el Govern, còmplices del tràfic d'armes». També es va poder veure un gran nombre de banderes independentistes i senyeres.