Una ambulància i dos dels membres de la delegació gironina del Consorci del Transport Sanitari de Catalunya van sortir ahir des de Girona en una missió humanitària a Mali (l'Àfrica). Va ser com a part d'una caravana de 8 vehicles que, un cop al país, es traslladaran cap una regió rural i serviran per transportar les persones que necessitin assistència mèdica.

Tot plegat forma part del projecte dut a terme per l'entitat CCONG, afincada a Sant Sadurní d'Anoia, i que principalment treballa en aquest país africà i també a Burkina Faso. A Mali, l'objectiu és abastir amb uns 200 vehicles (aquests 8 són els primers) la zona rural de Hombori, una regió on els habitants que necessiten assistència hospitalària han de caminar entre 4 i 5 dies fins al centre més proper. "Només en aquesta regió del país hi van morir l'any passat unes 150 dones embarassades per no haver pogut rebre assistència", explicava ahir Alfred Herrero, un dels dos gironins del Consorci del Transport Sanitari de Catalunya que ha marxat amb la caravana, que compta amb la col·laboració de l'ajuntament de Girona, l'empresa Autoequip i Caixa Manlleu.

Els acompanyen una bona colla de voluntaris i treballadors sanitaris procedents de Catalunya, el País Vasc i Madrid. Tots ells viatjaran en vuit vehicles, trigaran un parell de setmanes a arribar a Mali i després s'hi estaran entre dues i tres setmanes més per conèixer la tasca que hi duu a terme CCONG. Mentrestant han obert un bloc (http://catmaligirona.blogspot.com) on aniran explicant les experiències viscudes al llarg de la seva missió.