La reforma de la sala de vetlla del cementiri de Palamós és un dels projectes que l'Ajuntament té previst d'iniciar a principis de l'any que ve. Mentrestant, el projecte estarà exposat a l'àmbit de l'actual sala de vetlla del cementiri de Palamós per tal que tots els seus habitants que tinguin curiositat per saber el resultat final del nou equipament puguin fer-se'n una idea.

Després d'uns quatre mesos d'obres (segons preveu el termini d'execució dels treballs), l'edifici comptarà amb dos vetlladors, una zona d'espera de vetlla general i un bany. Aquestes zones estaran distribuïdes en una única planta de 135,28 metres quadrats de superfície i que tindrà forma sensiblement trinagular. A banda dels elements ja esmentats, el nou equipament també comptarà amb un porxo d'accés i un parell de patis interiors que donaran ventilació i privacitat als vetllatoris i que alhora connectaran amb la resta d'espais.

Aquesta reforma implicarà, per tant, una redistribució total dels espais interiors de l'edifici actual, segons es va explicar des de l'Àrea municipal de Servei i Cementiris de Palamós.

A banda dels plànols del projecte aquí tractat, l'Ajuntament també exposa el plànols d'un altra projecte que s'executarà al llarg del 2009. Es tracta de l'enderrocament de l'antic habitatge del conserge que està actualment en desús i que es convertirà en un edifici nou amb dos lavabos públics, un magatzem i una oficina pel conserge. Ambdós projecte estan inclosos al Pla de millores de cementiris.