El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha desestimat la demanda interposada contra l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro per la seva presumpta inactivitat en les obligacions que li corresponien derivades de la concessió de l'explotació dels bars de la piscina i el camp de futbol municipals.

La demanda, interposada per la titular de la concessió, pretenia recuperar, entre altres coses, els diners invertits en la millora de les instal·lacions elèctriques.

En la sentència, dictada el passat 23 d'octubre, el Jutjat conclou que, d'entre els pactes establerts en el contracte signat entre les dues parts, s'especificava que les obres bàsiques pendents d'executar, i recollides en el Plec de Condicions, anirien a càrrec de la part concessionària i no dels responsables del consitori municipal de Santa Cristina.

El resum de les obres, recollides en l'annex del contracte -amb la signatura del qual es posava de manifest haver estudiat i conèixer la memòria- detallava, entre altres, les referides a les instal·lacions elèctriques, que són precisament objecte de discussió en la demanda ara desestimada.

Tanmateix, la no realització de les obres necessàries i exigides al concessionari, o la seva deficient ?execució, en cap cas és imputable a l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, ja que en el contracte no consta que hagués de ser així i per tant els responbles municipals queden ?eximits de qualsevol responsabilitat. Així doncs, tota la responsabilitat recau en l'actuació de la part concessionària, segons es desprèn de la sentència dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona.

Per tant, el Jutjat desestima la devolució de les quantitats invertides a les obres d'adequació del local. A banda de la deficient execució d'aquestes obres, fet constatat en els diferents informes que han realitzat els tècnics municipals, la sentència recorda que, d'entre les obligacions del concessionari un cop resolt el contracte firmat, hi ha la de lliurar les instal·lacions a l'administració.

A més, la sentència dictada pel jutjat, també desestima la devolució de les taxes corresponents a la concessió del servei durant els anys 2006 i 2007, ja que el seu pagament és obligació del concessionari fins a la finalització del contracte que s'ha firmat previament.

Finalment, tal com s'explica en un comunicat de premsa difós per l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, la part concessionària que va interposar la demanda, pot ara interposar un recurs ordinari d'apel·lació contra aquesta sentència.

La zona esportiva de Santa Cristina d'Aro està integrada per la piscina municipal i el camp de futbol, on s'hi troben els bars que administra la titular de la concessió. En ser dos espais municipals, la demandant sosté que l'Ajuntament de Santa Cristina s'hauria de fer càrrec de les despeses econòmiques que se'n deriven i de les millores.