La Junta Electoral ha obligat a repetir les eleccions a la confraria de pescadors del Port de la Selva per irregularitats en el procés. Inicialment, la votació s'havia de fer el 17 d'octubre, però un grup de pescadors va impugnar els comicis perquè hi havia defectes de forma que, al seu parer, feien que no es poguessin celebrar. Segons explica el portaveu del grup, Frederic Faftini, entre les irregularitats que s'han estimat hi havia l'incompliment del termini en el vot per correu o l'aparició de persones alienes a la confraria en el cens. Els pescadors també han presentat una demanda judicial contra els comicis i han demanat la intervenció de la Junta General.

Un grup dels 65 pescadors afiliats de la confraria van impugnar les eleccions al·legant irregularitats en la forma. La Junta Electoral va estimar algunes d'aquestes impugnacions i ara les eleccions s'han convocat de nou per al proper 22 de novembre.

La condemna de Paltré

Un d'aquests pescadors, Frederic Faftini, ha explicat que entre les irregularitats detectades hi havia "incompliment del termini per la presentació de vots per correu, alguns dels vots rebuts sense segellar o l'aparició en el cens de persones alienes a la confraria". Faftini ha denunciat a més el fet que l'actual patró major, Joaquim Paltré, es presenti a la reelecció malgrat no tenir la barca donada d'alta, a més "d'una condemna d'inhabilitació per ocupar càrrecs públics".

Faftini feia referència a la condemna d'un any i dos mesos per l'accident que el 2001 va patir un treballador i pel qual va perdre una cama a la màquina de triturar gel. Paltré va ser declarat culpable d'un delicte de lesions per no haver adoptat prou mesures de seguretat ni haver format convenientment el personal pel que fa als riscos laborals. De totes maneres, el secretari de la confraria, Ignasi Turu, ha explicat que aquesta condemna s'havia suspès feia mesos perquè es va pagar la indemnització. A més, Turu ha recordat que Paltré es presenta a vocal de la Junta, que estarà formada per setze persones, i que aquestes seran les que escolliran entre elles el futur president de la Confraria. Tot i que s'hagin convocat de nou eleccions, el grup de pescadors crítics manté que no s'han solucionat les irregularitats i per això han anat per la via judicial.