Tot està a punt a l'aeroport de Girona per rebre avui al matí el passatger número 5 milions, que vindrà en un vol de Ryanar procedent de Marràqueix cap a les 12 del migdia i suposarà tot un rècord històric de l'aeròdrom. Quan l'afortunat arribi, se li farà entrega de diferents obsequis.

Les darreres xifres fetes públiques sobre l'aeroport gironí ja feien presagiar que durant el mes de novembre s'arribaria als 5 milions de passatgers, ja que el passat octubre es van igualar els 4,8 milions que havien arribat durant tot l'any passat.

D'aquesta manera, les instal·lacions de Vilobí d'Onyar s'han consolidat com el vuitè aeroport de tot l'Estat espanyol pel que fa al trànsit de passatgers, tot i que el seu creixement és possible exclusivament gràcies a l'aerolínia de baix cost Ryanair.

Fins al passat mes d'octubre, la quantitat de passatgers a l'aeroport Girona-Costa Brava va augmentar un 17,7% respecte a les mateixes dates del 2007, la qual cosa el situa al capdavant dels creixements registrats a tots els aeroports d'Aena a l'Estat. De fet, en la majoria de casos hi ha hagut un descens a causa de la crisi, però Girona s'ha escapat, almenys de moment, d'aquesta tendència negativa.

Pel que fa a operacions, a l'aeroport gironí se n'havien realitzat fins a l'octubre més de 43.000, un 15% més que l'any passat, mentre que el transport de mercaderies va disminuir.