Unes 1.700 persones es van acostar ahir a La Molina per fer la primera baixada de l'any a l'estació d'esquí gironina. Les bones condicions de la neu, acompanyades dels sistemes artificials de producció, han permès obrir aquest cap de setmana i s'espera que avui es repeteixi l'afluència de visitants que es va registrar ahir. Els responsables de l'estació van explicar que mai en els últims anys s'havia obert per aquestes dates, sinó que sempre es feia el cap de setmana abans del pont de la Puríssima. De fet, aquest any ha estat històric a tot Catalunya pel que fa a l'obertura primerenca de les pistes d'esquí.

Ahir la temporada va arrencar ennuvolada a La Molina però amb bones expectatives. A primera hora del dia ja s'esperava rebre "un volum de gent important", segons avançava la cap de premsa i comunicació de l'estació, Marta Viver. Cap al vespre la dada es concretava en les 1.700 persones, xifra que es preveu repetir durant el dia d'avui.

Viver va detallar que aquest primer cap de setmana l'estació ha obert amb una tarifa especial: de 20 euros per als adults i de 15 per als més petits, vàlida per ahir i per avui. Al llarg de la setmana vinent La Molina estarà tancada i obrirà el dissabte 29 de novembre (el dia que es preveia en un principi). A partir d'aleshores restarà oberta cada dia.

Obrir abans ha estat possible, va dir Viver, per "les bones condicions" de la neu i l'"eficiència" de la xarxa de producció artificial. De fet, ahir els gruixos de neu dura eren d'entre 20 i 50 centímetres en les quinze de les 52 pistes que es van obrir, cosa que significa un 29 per cent. Avui es preveu el mateix gruix de neu, obrir una pista més que ahir i connectar amb la Masella per Telecabina, cosa que ahir no era possible.

Optimistes davant la crisi

I les previsions per a la temporada no són pessimistes, a La Molina. L'estació espera que, com que "es veu afavorida perquè està molt a prop de ciutats com Barcelona o Girona", "la crisi econòmica" no l'afecti, va assegurar ahir la cap de comunicació.

Marta Viver va explicar que, a causa de la posició estratègica de les pistes, esperen que "la crisi no arribi" a La Molina, i va afegir que creu que "si les condicions de neu són bones com les d'aquest mes de novembre, la gent tindrà ganes de pujar a esquiar".

Viver va explicar que l'estació ja té "força reserves" amb vista al pont de la Puríssima, una festivitat en què, va assegurar, "la gent té moltes ganes d'esquiar". Malgrat tot, va explicar que encara hi ha places lliures i que esperen poder "obrir el màxim nombre de pistes amb bona qualitat de neu".

Les novetats

D'entre les millores que s'han fet a les instal·lacions de l'estació d'esquí, en què s'han invertit 1.900.000 euros, destaca l'ampliació del sistema de producció de neu, que ha suposat 700.000 euros. Durant els mesos d'estiu, han instal·lat nous canons de producció de neu a la pista Comabella i al nou Snowpark de la zona Alabaus, "amb màxima eficiència en l'ús de l'aigua i l'energia".

A més, s'ha construït una nova zona de parc de surf, que consisteix en una superpipe de 5,2 metres d'altura i 170 metres de llargada. Serà el més gran de l'Estat i s'hi faran les proves de halfpipe de la Copa del Món de Snowboard 2008, prèvies als Campionats del Món de Snowboard 2011.