La secció local d'Esquerra Republicana de l'Escala ha decidit en assemblea no continuar a l'equip de govern del municipi. Segons han comunicat des d'Esquerra, la decisió ha estat fruit "entre altres aspectes" del pacte entre el PSC i Escalencs Independents (EI) pel qual van passar a ocupar l'àrea de Turisme, fins llavors a càrrec d'ERC.

En aquest sentit, des d'Esquerra han assegurat que la seva voluntat és, a partir d'ara, "fer política des de l'oposició en lloc de seguir a l'equip de govern". Amb tot, però, el grup municipal ha volgut puntualitzar que aquesta decisió no implica que es puguin produir "acords puntuals" amb el govern "en benefici de l'Escala".

Segons van explicar, la decisió es va prendre el dimecres després de reunir-se en assemblea en la qual la majoria dels integrants van adoptar aquesta decisió de la mateixa manera, van dir, que es va acordar que Lluís Albert substituiria en el seu càrrec el regidor, Josep Geli.

L'alcalde accidental de l'Escala (arran del viatge d'Estanis Puig, PSC, a Atenes), Víctor Puga (PSC), no ha volgut fer declaracions al respecte i estan pendents de valorar la decisió.

El passat divendres 14 de novembre, l'alcalde de l'Escala va formalitzar un pacte de govern amb els Escalencs Independents, mitjançant el qual la número dos del grup, Maribel Calderon, passava a ocupar l'àrea de Turisme, depenent de l'Agència de Promoció Econòmica i Turística (ADET), assegurant així la majoria de Govern al municipi. I és que en poc més d'un mes, el govern escalenc ha patit les baixes de dos regidors que donaven la majoria al partit del PSC. D'una banda, la renúncia del regidor d'ERC, Josep Geli, que era el seu soci de govern i, per l'altra, la mort sobtada del regidor d'EI, Vicenç Folgado.

Puig va insistir, aleshores, que el pacte amb EI no impedia mantenir les portes obertes als republicans i que els socialistes estaven a l'espera de la decisió d'ERC, després de la dimissió de Geli i dels dubtes que continuar al govern expressants aleshores. Tot i així, Puig va indicar que una nova entrada d'esquerra al govern "passava necessàriament" per un nou plantejament de les àrees i competències.

Un pacte "estable"

L'alcalde va assegurar que el pacte amb els Independents implicava "estabilitat i continuïtat al govern". Segons van indicar en el moment del pacte, Calderon, que no té experiència política, prendrà possessió oficial del seu càrrec en el ple ordinari del 15 de desembre i s'encarregarà de la gestió de l'àrea de Turisme, de la redacció amb la participació dels tècnics d'un pla de senyalització per canalitzar els fluxos potencials de clients cap al comerç urbà, del programa de vies verdes, del sector de Montgó i de la mancomunitat de mosquits.