La Diputació de Girona i la parròquia de Sant Martí de Palafrugell han col·laborat en la publicació del llibre Tota una vida per Àfrica, del pare Josep Frigola, que és el darrer títol de la col·lecció "El Tinter", editada per Cossetània. El llibre és un recull de textos i cartes escrites per Josep Frigola (Ventalló, 1941) durant el període que va exercir com a missioner a diferents regions de l'Àfrica occidental, com Burkina Faso o el Níger.

El conjunt epistolar del pare Frigola comença tres mesos després de la seva arribada a l'Àfrica, (a Burkina Faso, concretament, l'octubre de 1965) i acaba el 2006, amb unes reflexions des de Niamey sobre com "Combatre la pobresa amb la solidaritat". Al llarg d'aquest temps, Frigola ha anat resseguint la seva vida a l'Àfrica, a través de les pròpies vivències, sovint compartides en forma de carta amb els seus amics i familiars, o bé publicades com a crònica en alguns diaris o fulls dominicals de les comarques de Girona.

L'obra Tota una vida a l'Àfrica està dividida en 12 capítols, i compta amb un pòrtic del bisbe emèrit de Girona, Jaume Camprodon, i amb un pròleg del periodista Josep M. Ureta. Ambdós coincideixen a considerar que el llibre respon al desig global d'una societat que vol "edificar un poble en pau i sana convivència", explica Jaume Camprodon.