La matinada d'aquest dissabte uns lladres van entrar dins la cooperativa l'Aliança, a Anglès, usant el mètode del butron, que consisteix en realitzar un forat en un dels murs o el sostre de la casa, nau o local a assaltar per tal de facilitar l'accés dins la propietat.

Els lladres d'Anglès sabien exactament el lloc on havien de realitzar el butron i com havien de robar a l'interior de la cooperativa sense ser detectats pel sistema d'alarma. Tal com ha explicat el popietari de l'economat, Josep Cases Joanuix, "han foradat el tram de paret on no hi havia cap sac que pogués tapar-los- l'accés ni el pilar de formigó que hi ha uns centímetres més al costat". Així mateix, Cases comenta que els lladres coneixien perfectament el sistema d'alarma, ja que suposa que han robat caminant a de quatre grapes per darrrere el mostrador per tal que els sensors de moviment de l'alarma no els detectessin. És d'aquesta manera com han pogut aconseguir un botí de 350 euros i han rebutjat agafar els diners que hi havia en un cabasset per tractar-se de monedes de poc valor.

El propietari de l'establiment va adonar-se del fet quan, en entrar a la cooperativa ahir al matí, va veure que hi havia molta claror a dins el magatzem i va poder observar el forat realitzat a la paret. Cases no descarta que els assaltants hagin comprat amb anterioritat algun producte amb la finalitat d'observar el local.

A la paret escollida pels assaltants, situada darrere la carretera i davant una petita sèquia prop dels camps de cultiu, hi havia, ben bé al mig, una regata que podria "haver-los facilitat[als lladres] la indicació d'on foradar la paret", explica el propietari. Així mateix Cases Joanuix no ha trobat a faltar res més de l'interior del local, tot i que el despatx i altres estances restaven obertes durant la nit. Això, entre altres coses, és el que li fa sospitar que els delinqüents coneixien el sistema de protecció de l'establiment, ja que si haguessin anat més enllà del mostrador o s'haguessin posat dempeus, l'alarma s'hauria disparat.

Tècnica habitual

Desgraciadament, la tècnica del butron resulta cada cop més habitual per perpetrar aquest tipus d'actes delictius i la vila d'Anglès no és el primer cop que se'n ressent. Sense anar més lluny, el passat 22 de desembre, un lladre va aconseguir robar 7.000 euros al supermercat Caprabo d'aquesta població i va escapolir-se per un butron realitzar a la paret d'aquest establiment.