Una dita popular diu que s'atrapa més aviat un mentider que un coix. Els Mossos d'Esquadra en poden donar fe, ja que van detenir el passat 8 de gener un veí de Quart que havia anat a comissaria reclamant auxili perquè, deia, havia estat víctima d'un robatori. Assegurava que els lladres li havien entrat a casa i l'havien desvalisat. Els Mossos van acabar resolent el cas però no hi havia cap lladre pel mig, si de cas algú amb massa capacitat per fabular.

El protagonista de la història és Daniel S.R., un jove de 23 anys i nacionalitat espanyola, que ha acabat imputat per haver simulat que havien robat a casa seva. Segons que informaven ahir fonts de la policia catalana, va ser el passat 3 de gener quan aquest veí de Quart es va presentar a la comissaria dels Mossos i va denunciar que havia patit un robatori amb força a la casa on viu, a Quart.

Suposadament la visita dels lladres havia tingut lloc entre el matí del dia 28 de desembre (diada de Sants Innocents) i el vespre del dia 2 de gener. Segons que va explicar als agents, els lladres havien tallat una tanca del jardí per poder entrar a la finca i, a continuació, s'ho havien manegat per esmicolar el vidre d'una finestra del menjador i tenir via lliure cap a l'interior de l'habitatge.

Ningú els va veure i van tenir temps de remenar-ho tot amb total tranquil·litat.

Quan ell va tornar a la casa només va tenir temps de comptabilitzar com els lladres s'havien endut dos televisors de plasma, un ordinador portàtil, un ordinador de sobretaula, una impressora i un aparell de cinema a casa.

Amb tota la informació a la mà els agents es van posar a treballar per aclarir el cas. Les gestions de la policia van dur a la conclusió que la denúncia era falsa. Una de les claus per arribar a aquest veredicte estava en el fet que els indicis que els investigadors van recollir en el lloc no encaixaven amb la forma com els lladres haurien entrat al domicili. A més, la versió del robatori exposada a la policia no coincidia del tot amb la versió exposada a la companyia asseguradora.

Davant de tot això, els Mossos van detenir l'home per haver comès, presumptament, un delicte de simulació de delicte i un altre d'estafa en grau de temptativa (ja que l'objectiu de la mentida era cobrar una assegurança). El detingut va acabar reconeixent els fets.