El secretari de l'Ajuntament de Rupià no serà cessat tal com demanava el grup de l'oposició, Grup Independent de Rupià. En el ple del dimarts al vespre, l'alcalde, Jordi Dalmases (Entesa Ciutadana per Rupià), va informar els dos regidors de l'oposició que la potestat per cessar el secretari de la corporació li correspon a ell, al batlle, i no al ple, de manera que no es va arribar a votar. El que sí que es va votar va ser la inclusió de vuit punts a proposta del GIR en l'ordre del dia, que va tenir un resultat negatiu, de manera que no es van procedir a debatre.

El grup municipal de l'oposició va presentar una moció al ple en què es demanava a l'equip de govern que se cessés el secretari pel que entenen que és una "mala praxi", ja que sostenen que no els facilita tota la informació que demanen i que els va dir que un particular havia iniciat unes obres sense la llicència concedida, però que se li permetia perquè ja se li donaria. El GIR també volia que l'Ajuntament iniciés accions judicials per inhabilitar el secretari.

El cas, però, és que l'alcalde els va informar en el ple de dimarts que qui té el poder per cessar és ell, cosa que no té intenció de fer.

Les propostes del GIR

També es va votar la inclusió en l'ordre del dia de set punts més que el GIR havia demanat per incloure a l'ordre del dia, però la votació va ser negativa i no es van tenir en compte. En aquest sentit, el portaveu del GIR, Narcís Solés, va queixar-se que anteriorment els van dir que per incloure punts en l'ordre del dia s'havia de presentar per escrit "i així ho vam fer", però finalment no hi van entrar com a resultat de la votació del ple, en què el govern té majoria.