Els nou centres d'immersió que operen a les Illes Medes i que a principis del passat març van amenaçar de deixar de pagar les taxes de les immersions al Departament de Medi Ambient a partir d'avui han rebutjat finalment aplicar aquesta mesura de pressió. Segons va explicar ahir el portaveu d'aquest grup, Genís Dalmau, les negociacions amb Medi Ambient sobre l'aplicació del Pla rector d'ús i gestió de l'àrea protegida segueixen endavant i confien que arribin a bon port.

Actualment, hi ha 12 centres d'immersió que tenen llicència per operar a les Medes. Nou d'aquests -Illes, Unisub, la Sirena, Star Derivada, Calypso, Rei del Mar, Poseidon, Costa Brava Divers i Medaqua- van anunciar el 9 de març que a partir de l'1 de maig deixarien de pagar a Medi Ambient la taxa que cada submarinista ha d'abonar per submargir-se a les Medes; import que guardarien a un compte bancari fins que s'arribés a una solució.

Ahir, però, Dalmau va manifestar que finalment aquests nou centres han desestimat aplicar aquesta mesura de pressió ja que es troben en plenes negociacions amb el Departament perquè es corregeixin diferents punts del Pla, com les boies de mal temps o les 50 immersions diàries per boia.