"D'aquesta manera no arribarem a un acord". El que així s'expressa és el director general de la Fundació Carl Faust, Jordi Masbernat. I és que després d'un any i escaig que l'entitat hagi reclamat a l'Ajuntament que iniciï el procés d'expropiació de les 8 hectàrees del bosc de Sant Joan que va reservar-se en el Pla General de l'any 1982 les ofertes d'aquest no han fet més que tensar la corda amb la institució de recerca.

Mesos després que la Fundació anunciés que el valor de la muntanya de Sant Joan era de més de 32 milions d'euros, 24 dels quals fan referència només al sòl, l'Ajuntament ha xifrat el bosc en 2,6 milions. "El que al·lucino és que una taxació sigui el 10% de l'altra. Com pot valer una muntanya tres milions d'euros?", es pregunta Masbernat.

Per tal de desencallar el problema la Fundació va realitzar una oferta al consistori que li permetria disposar dels terrenys en usdefruit i adquirir-los al cap de 21 anys. L'oferta consistia en un lloguer anual de la propietat per valor de 600.000 euros i que permetria al consistori estalviar 1,2 milions dels interessos de demora que podria usar al cap de 21 anys anys per comprar el bosc.

El passat dos de juliol el govern hauria d'haver proporcionat una resposta a la Fundació que no va donar-se. Aquesta desconsideració va portar al president de la Fundació Carl Faust, Josep Nubiola, a escriure una carta dirigida a l'alcalde en la qual recordava el compromís adquirit pel regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU), de respondre la proposta. Fins i tot, Nubiola és va oferir a desplaçar-se expressament a Blanes per tal d'explicar a l'alcalde els motius pels quals la institució que presideix no pot acceptar les propostes realitzades pel govern fins al moment.

Tant per al president de la Fundació com per al seu director general és necessari obtenir una resposta del consistori pel fet que, en breu, s'ha de reunir el patronat de la institució i la manca de diàleg pot acabar de tibar encara més la situació ja que oficiosament no s'està negociant.

Si la situació és manté gaire temps més és segur que haurà de ser el Jurat d'Expropiació de Catalunya qui dictamini el preu a pagar pel bosc de Sant Joan i que el consistori haurà de fer efectiu.