Els anuncis que pronosticaven la supressió de la TV local de Blanes després que el govern (CiU, PDB, PP) decidís retallar-ne el pressupost dràsticament podrien quedar sense fonament a tenor de les declaracions de l'alcalde de la vila, Josep Trias (CiU), que ha manifestat la voluntat de l'Ajuntament de conservar la televisió pública a la comarca quan es realitzi l'apagada analògica.

Encara no hi ha un projecte clar ni definit, però sí la idea de com es vol dur a terme. Blanes vol negociar la creació d'un consorci amb el Consell Comarcal i altres ajuntaments, com Lloret i Tossa, per repartir-se les despeses d'emisió i creació d'un canal digital.

De moment, Trias confirma haver conversat amb els municipis de Santa Coloma de Farners i Lloret de Mar al respecte. En el cas que ni aquestes poblacions ni cap altre municipi s'hi vulguin sumar, Blanes es farà càrrec del canal de televisió i destinarà "el pressupost que sigui necessari" perquè emeti la televisió pública. Tot i això, la porta del consorci restarà oberta tant pels municipis de l'interior com del litoral de la comarca per si passat un temps s'ho repensen i volen integrar-se en el projecte.

Trias no ha volgut donar dates sobre quan es crearà el consorci i quin dia començarà a emetre's en digital. Tampoc ha volgut concretar quan es realitzarà el canvi del material audiovisual de la televisió municipal -que en l'actualitat encara és analògic-, malgrat que el 31 de desembre es farà l'apagada d'aquest sistema d'emisió.

De totes maneres, l'alcalde ha assegurat, sense precisar cap quantitat, que en el pressupost del 2010 es destinarà una part dels diners a la televisió. Aquests dependran també de si Blanes aconsegueix socis per a la creació d'un canal digital de televisió públic.

Un cop s'hagi constituit el consorci, es buscarà un gerent que posi en funcionament la televisió tant pel que fa a recursos humans com tècnics.