Quan encara no s'ha acabat la temporada de bany, enguany ja s'han multiplicat per deu la quantitat de rescats que la Creu Roja ha fet a les platges de la Costa Brava respecte l'any passat. En canvi, han baixat notablement les assistències per picades de medusa. En tot l'estiu de 2008, la Creu Roja va fer 30 rescats a la Costa Brava. Fins al 23 d'agost d'enguany, ja n'ha fet 292 en les 35 platges vigilades pels socorristes d'aquesta entitat.

És una "desproporció preocupant", explica el responsable de platges de la Creu Roja Jordi Martori, que ho atribueix al mal temps que va fer al juliol, però també al poc cas que els banyistes fan de les banderes grogues i vermelles que els vigilants posen quan hi pot haver problemes.

Per això, Martori va explicar a la Cadena Ser que de cara a la temporada que ve s'ha de repensar com es farà arribar la informació als banyistes. "El més preocupant és la gran quantitat de rescats. Això ho ha provocat la climatologia i el fet que en moltes platges s'ha hagut de posar sorra nova i el fons marí ha canviat, però nosaltres veiem que cal donar més informació".

De l'estadística de Creu Roja destaca que en tot l'estiu han atès gairebé 3.200 persones per picades de medusa, la majoria a les platges de la Costa Brava nord, una mínima part de les picades registrades fa dos anys. El 90% dels dies no hi ha hagut meduses a la Costa Brava.