L'entrada en funcionament del nou radar digital per vigilar l'espai aeri de la base militar del Pení farà que es perdin un 20% dels llocs de treball que hi ha actualment. Aquest nou sistema permetrà substituir la tecnologia analògica i s'ubicarà en una nova esfera de vidre que permetrà eliminar les dues boles característiques de la base militar.

Del centenar de militars que en aquests moments treballen a la base, un 20% l'abandonaran un cop comenci a funcionar el nou sistema de radar digital que s'utilitzarà per millorar el sistema de control de l'espai aeri.

Segons ha explicat el tinent general de la base, Robert Pla, en declaracions a la Cadena Ser, els efectius que es quedaran a la base s'han estat preparant per aprendre a treballar amb aquesta nova tecnologia. L'objectiu: controlar les aeronaus que sobrevolen la zona aèria. Aquest nou sistema s'ubicarà en una cúpula de vidre i permetrà substituir les característiques boles gegants que formen part de l'espai, ubicat al terme de Roses.