El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va fer ahir una crida als empresaris turístics perquè obrin càmpings a l'interior del país. Segons el conseller, la recent elaboració de l'Atles del Turisme de Catalunya ha deixat al descobert que hi ha "grans buits" a les zones d'interior, on no hi ha ni un càmping. "A l'interior ja tenim molt producte turístic i, per tant, animo els empresaris a invertir-hi", va assenyalar el conseller. Josep Huguet es va mostrar optimista amb vista a la temporada vinent i va confiar que les xifres -lleugerament a la baixa- d'aquest estiu canviïn de cara a la propera temporada, perquè la situació econòmica als mercats emissors "comença a repuntar".

Només a les comarques gironines, entre el 70% i el 80% dels clients dels càmpings provenen de mercats de l'Europa central, com França, Alemanya i Itàlia, sobretot. Aquest estiu, la crisi ha fet que la temporada turística en aquestes comarques es tanqués amb una davallada del 4% en termes d'ocupació.

No obstant això, els empresaris del sector titllen "d'acceptable" la temporada, però esperen millorar les xifres l'any vinent. Segons va assenyalar el conseller, el mercat europeu "tornarà a repuntar, perquè Alemanya ja està sortint de la crisi, també els països nòrdics i França hi va darrera". "Estem en condicions de tornar a repuntar", va assegurar.

Qualitat i innovació

Huguet, que va participar ahir al migdia en el dinar de cloenda de l'assemblea general de l'Associació de Càmpings de les comarques gironines, va remarcar l'aposta per la qualitat i la innovació que aquests empresaris han fet des de fa anys. A més a més, va apuntar que el camí per seguir millorant passa per apostar per la sostenibilitat i l'accessibilitat de les instal·lacions, dos valors molt preuats sobretot entre els client del nord d'Europa.

L'assemblea va servir també perquè l'associació gironina fes un relleu en la seva presidència després de 22 anys. Jaume Genover va renunciar al principal càrrec de l'associació, que a partir d'ara estarà ocupat per Josep Maria Pla, que va resultar escollit per majoria absoluta.

Potenciar el medi ambient

Com a repte, Pla es va fixar potenciar aspectes mediambientals als càmpings i fer-los més accessibles. "Facilitar la vida" als associats és un altre dels objectius amb els quals arriba al càrrec, des d'on representarà un total de 85 càmpings de les comarques gironines. La seva pàgina web (www.campingsgirona.es) ofereix informació de tots ells i fins i tot permet comprovar la disponibilitat de places que té cadascun dels establiments.