Fins a set persones, dos adults i cinc infants d'entre sis i set anys, van haver de ser atesos ahir al migdia a l'Hospital Comarcal de Blanes a causa d'una lleu intoxicació per fum després de ser evacuats d'un hotel de Lloret on es va declarar un incendi. Una cinquantena de persones entre hostes i clients van ser evacuats per precaució fora de l'edifici de l'hotel Don Juan, al carrer de la Riera de Lloret. A més, dotze persones més van ser confinades a les habitacions de la segona planta, el nivell on va tenir lloc l'incendi. Un curtcircuit a la instal·lació elèctrica de l'habitació és la causa més probable del sinistre, segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra.

El foc es va declarar, de manera fortuïta, dins una de les habitacions de la segona planta de l'hotel, que en té sis. Els hostes, una parella de gent d'edat avançada, no hi eren i tampoc fumen; i la investigació portada a terme ahir pels mossos va apuntar, en principi, a un incendi de la instal·lació elèctrica. Passaven pocs minuts de la una del migdia quan la fumera va fer saltar les alarmes i un total de sis dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar en les tasques d'extinció. A dos quarts de dues les flames, que van malmetre totalment l'habitació on es va originar l'incendi i la del costat, ja estaven apagades. Però la fumera va causar intoxicacions a alguns dels hostes de la segona planta, que van ser atesos en primera instància per les ambulàncies del SEM que es van desplaçar fins a l'hotel. Finalment, set persones van ser traslladades a l'hospital per examinar-les. Es tractava d'alguns dels hostes que van ser confinats a les seves habitacions per evitar riscos durant l'evacuació, ja que s'estaven a la mateixa planta de l'incendi. Les tasques d'evacuació es van veure facilitades pel fet que a la una del migdia la majoria dels hostes eren fora de l'establiment. Als petits, nens i nenes entre sis i set anys, se'ls van aplicar les màscares d'oxigen només sortir de l'hotel.

Hostes reallotjats

L'estructura de l'edifici, un dels hotels amb més capacitat de Lloret, no es va veure malmesa per les flames, però les conduccions d'aigua de la planta sí que van resultar afectades per les flames. Una canonada es va reventar i, en principi, els bombers van considerar després de les tasques d'extinció que l'edifici no estava en condicions perquè hi retornessin els hostes a causa del fum i la pudor desencadenada per l'incendi, però a darrera hora de la tarda tots van poder tornar a l'hotel. Aquest diari va intentar contactar amb els responsables de l'establiment per conèixer en quin estat havien quedat les instal·lacions, però aquests no van estar localitzables ahir a la tarda.