Tres dels quatre grups de l'oposició a l'Ajuntament de Vidreres, ERC, CiU i GdP reclamen responsabilitats a l'equip de govern, que es troba en minoria i que està integrat pels grups del PSC i ICV en l'afer de l'adjudicació d'almenys dos informes a la cooperativa La Copa SCCL, presidida llavors pel segon tinent d'alcalde, Jordi Pruneda. I és que, segons la documentació a què ha pogut accedir Diari de Girona, l'Ajuntament va adjudicar dos estudis valorats en uns 10.000 euros l'any 2007, quan Pruneda era el president del Consell Rector.

Es dóna el cas, a més, que aquesta cooperativa és la mateixa que el regidor de Medi Ambient de Girona, Enric Pardo (ICV), n'és interventor de comptes i a qui l'Ajuntament ha obert un expedient informatiu per resoldre si està vinculat a la cooperativa, en haver-li adjudicat també un estudi per més de 37.000 euros.

La notícia sobre Pruneda, però, no ha agafat per sorpresa els grups de l'oposició de Vidreres i recorden que, fa temps, en un plenari es va parlar d'aquest mateix tema i que, llavors, el regidor de Medi Ambient i Urbanisme va assegurar que ell estava desvinculat de l'empresa quan es van portar a terme les adjudicacions a la Copa SCCL, assegurava el cap d'ERC, Jordi Daranas.

Mala imatge del consistori

El republicà, a més, va ressaltar que ara "la pilota està a les mans de l'equip de govern i que ha de decidir si cal o no actuar". Per la seva banda, la portaveu de CiU, Glòria Selis, es lamentava ahir de la situació i va assegurar que el seu grup demanarà "explicacions tant per a ell, però sobretot responsabilitats a l'equip de govern". Per acabar, la regidora va explicar que Pruneda hauria d'haver decidit el 2007 si "volia estar a l'Ajuntament o vinculat a l'empresa".

El regidor de Gent del Poble (GdP) Jordi Camps també criticava ahir l'actuació de Pruneda i deia que trobava "lamentable la situació perquè encara allunya més la gent dels ajuntaments" i va afegir que la imatge que dóna ara Pruneda és "un lloc on la gent es guanya bé la vida".

Amb les adjudicacions de Vidreres i les de Girona a la cooperativa La Copa SSCL ha rebut uns 48.500 euros d'ambdues instucions públiques en encàrrecs per a estudis.

Diari de Girona va intentar ahir posar-se en contacte amb l'alcaldessa, Ruth Rosique (PSC), però va ser impossible parlar-hi. D'altra banda, el regidor de l'oposició de PCCA Manuel Valdivieso va declinar fer declaracions.