Les escoles d'adults de la Generalitat de Catalunya estan "desbordades". Els sindicats que representen la Mesa d'Educació de persones adultes -USTEC-STEs, CCOO, CGT- van xifrar ahir les llistes d'espera dels 11 centres públics de la província en 2.900 alumnes. En aquestes mateixes dates de ?l'any passat el gruix de persones que esperaven poder cursar algun estudi era d'un miler.

El portaveu de la Mesa, Miquel Blanch, va especificar que els estudis per accedir a la Universitat i els graus superiors o per obtenir el graduat escolar han estat els més demandats i han deixat més de 1.500 alumnes sense plaça. En concret, un miler de persones volen cursar les proves d'accés per cursar cicles formatius de grau superior o mitjà o per accedir a la universitat, mentre que uns 500 més intenten accedir a la titulació d'ESO (ensenyament secundari obligatori). "És molt greu que en un període de crisi en què la formació és l'eina per a molts treballadors per tornar a la feina no s'inverteixi un duro en les escoles d'adults. Com més demanda, ens trobem amb menys recursos i la congelació d'oferta i plantilles de professors", va criticar el portaveu de la USTEC-STEs a Girona, Xavier Díaz.

"Manca de transparència"

Des de CCOO, Víctor Sánchez, va criticar la manca de transparència del Departament d'Educació per oferir-li les xifres de Formació Professional i va apuntar que cal "un canvi de model productiu ara que la font del totxo s'ha acabat. Així la coincidència sindical recau en la necessitat de formar la gent a l'atur i en un canvi de model.

Finalment, Miquel Blanch va apuntar que les dades que ofereix el departament "diran que hi han places però la realitat és que l'espai de les escoles està esgotat". "A Girona es fan classes al centre cívic i allà no hi caben els 40 alumnes que marca el departament", va afirmar.