CiU ha demanat canviar els criteris de la Capitania Marítima de Palamós sobre la tripulació mínima en les embarcacions de pesca en considerar que "la resolució emesa al juny de 2007 és perjudicial per al sector pesquer", ha informat avui la formació nacionalista.

El diputat de CiU Benet Maimí ha aconseguit que la Generalitat es comprometi a dur a terme totes les gestions necessàries amb el Govern central per resoldre el problema que ocasiona als ports pesquers la decisió de la Capitania Marítima de Palamós de determinar el nombre de tripulants de les embarcacions de pesca.

Benet Maimí ha assegurat que "la resolució de juny de 2007 perjudica econòmicament el sector pesquer", en primer lloc, perquè s'exigeix que una barca de més de 7,5 metres d'eslora que navegui menys de 12 hores necessita dos tripulants, quan "aquestes embarcacions -argumenta- no poden cobrir dos sous".

En segon lloc, indica que "les barques construïdes complint la normativa vigent ara passen a no poder operar dins de la legalitat".

Maimí ha assegurat que si el canvi s'ha fet per motius de seguretat, "les noves tecnologies ja permeten una major seguretat en les embarcacions" i per aquest motiu ha sol·licitat un canvi d'aquesta resolució per ajudar un sector que "també es veu afectat per la crisi econòmica".