avegades, quan a alguns polítics se'ls acaben els arguments constatables s'aferren a dites i frases fetes que no sempre són afortunades i que poden ofendre els col·lectius que anomenen.

Aquest és el cas de l'alcalde de Blanes, el senyor Trias, que m'ha dedicat, en els dos darrers plens municipals, dues frases pretesament ofensives cap a la meva persona. La primera és "el senyor Marigó està en un procés de beatificació" i la segona, dita durant el darrer ple, "el senyor Marigó actua com un capellà".

A mi personalment, per aclarir al senyor Trias i a tothom que ho ha escoltat ja que no m'ha deixat explicar-ho durant els plens, aquestes paraules no m'ofenen en absolut, és més, tinc molt bons amics capellans als quals admiro, respecto i espero que no s'hagin ofès per les paraules pronunciades pel senyor Trias.

No només no m'ofenen les seves paraules sinó que fins i tot li agraeixo que me les dediqui, ja que les beatificacions "autèntiques" van destinades a persones que han treballat per millorar les condicions de vida de moltes persones i per evitar la seva exclusió social. De totes maneres no em considero, ni de bon tros, mereixedor d'aquesta distinció, tot i que comparteixo les voluntats de treballar pel bé comú en benefici de totes les persones.

Quan diu que "actuo com un capellà" cal que sàpiga que si ho diu perquè m'esforço a raonar i justificar les meves propostes, perquè procuro actuar amb coherència, perquè intento parlar educadament i respectuosament amb totes les persones que se m'acosten; doncs té vostè raó i, per tant, tampoc m'ofèn.

Li recordo, al senyor Trias i al seu govern, que Blanes es construeix mirant el futur i no buscant frases ocurrents per desqualificar l'oposició. També li recordo que fa més de dos anys que està al capdavant de la nostra vila i que fins ara el balanç de la seva aportació és més aviat pobre i trist.

Amb la possibilitat d'errar amb l'adagi que he escollit, li diria que "qui malament comença, malament acaba" i, desgraciadament, els perjudicats per "la seva manera de fer i de ser", com vostè diu, són els blanencs i les blanenques, les entitats, les empreses i els treballadors municipals que veuen un alcalde nerviós, sense rumb i sense esma per afrontar els reptes que té al davant.