L'orografia relativament plana de Lloret fa d'aquesta vila costanera un lloc ideal per construir-hi una residència per a minusvàlids. La idea l'han exposada els representants de Mifas a l'alcalde de la població, Xavier Crespo (CiU), i al regidor de Noves Infraestructures, Romà Codina (CiU).

El projecte encara està prenent forma però Crespo ha assenyalat que resulta "interessant" per dues raons: en primer lloc perquè es col·locarà en una àrea -la Selva litoral- on la densitat de població és elevada i en segon lloc perquè pot esdevenir un filó important per al turisme adaptat. Ara bé, l'alcalde ha deixat clar que durant l'any vinent serà difícil trobar un terreny per oferir a Mifas i ho considera una previsió a mitjà termini que podrà desenvolupar-se en el proper mandat. Recalca també que les administracions supramunicipals s'hauran d'implicar en la qüestió econòmica.

En breu, representants del govern visitaran una residència de Mifas per observar quines són les seves característiques particulars i així poder començar a buscar un terreny "al centre de Lloret o en els nous sectors de creixement previstos al POUM" per cedir-lo a l'entitat i que respongui a les seves necessitats.

El tresorer de l'agrupació, Julio Merino, explica que malgrat que encara no hi ha res tancat i tot just s'ha realitzat "una presa de contacte amb Lloret" el primer esbós de la residència implicaria copiar el model de la que disposen a Girona. Un edifici completament adaptat amb cabuda per a 32 persones i que no estaria destinat a ancians, sinó a persones joves que pateixen algun tipus de minusvalidesa.

Mifas ha pensat en aquest emplaçament costaner perquè és el que s'adapta millor a les necessitats del col·lectiu. "Pensem en un lloc gran, prop de la platja, molt planer i que sigui fàcil circular-hi amb cadira de rodes", exposa Merino.