Coincidint amb la Festa de l'Esport que se celebra avui a Lloret el regidor d'aquesta àrea, Ivan Tibau (CiU), aprofitarà per anunciar que abans d'acabar l'any sortirà a concurs el plec de condicions per realitzar les obres de la futura piscina municipal. Ara fa un any el projecte va quedar desert perquè el consistori volia desenvolupar-lo en la seva totalitat i demanava a l'empresa interessada una inversió de 12 milions d'euros. A canvi, li cedia la concessió d'explotació del complex durant 25 anys.

Tenint en compte aquesta situació el govern ha optat per dividir el projecte en dues fases, la primera de la qual consisteix en la construcció de la piscina de 50 metres, els vestidors i una sala de gimnàs. La segona fase, que es desconeix quan sortirà a concurs, preveu la construcció de noves sales de fitness i una zona d'aigües semblants a les que poden trobar-se en alguns balnearis.

Els tècnics de l'Ajuntament estan valorant si el concurs d'adjudicació inclourà la construcció i explotació de la piscina o només la construcció. No es tracta d'una qüestió intranscendent, ja que l'Ajuntament invertirà 6,8 milions d'euros en el projecte -el 65% del cost total- i ha de rumiar si amb aquestes condicions li resulta convenient que una societat privada s'encarregui de gestionar un equipament del qual només haurà pagat 3,7 milions.

En tot cas, si les obres s'inicien amb la col·locació de la primera pedra entre el febrer i març de 2010 és probable que en dos anys estigui enllestida aquesta primera fase. "Més a prop que ara no l'hem tinguda mai ja que els terrenys són de Lloret i disposem de diners", manifesta Tibau.

Canvis tècnics

El fet que inicialment cap empresa mostrés interès en el concurs per fer tot el complex, valorat en 17,4 milions, ha possibilitat que aquest sigui revisat i s'hi efectuïn alguns canvis. Si en principi la fondària de la piscina havia de ser de tres metres en tota la banyera per tal de poder garantizar la realització de campionats de natació sincronitzada, ara aquesta profundiatat quedarà reduïda a dos metres i no es podran realitzar competicions d'aquesta disciplina.

Aquest canvi, que no impedirà la realització d'estades d'entrenament de natació sincronitzada, es deu al fet que resultava econòmicament insostenible poder mantenir contínuament calenta tota l'aigua que ocupa una psicina de 50 metres de llargada i tres de metres de profunditat.

Tret d'aquest canvi la resta d'aspectes tècncis es mantindran.

El regidor ha deixat entreveure que dividir la construcció d'aquest complex esportiu ha despertat l'interès d'algunes empreses per dues raons fonamentals. La primera és la menor inversió que hauràn de fer i la segona és la manca de projectes immobiliaris a causa de la crisi.

Si finalment Lloret pot adjudicar la construcció de la primera fase de la piscina, la tradicional celebració del "Primer bany de l'any" que es fa al gener haurà complert el seu objectiu. Com bé recorda Tibau, el "Primer bany de l'any" és un acte que va iniciar la ciutadania per reivindicar la creació d'una piscina al municipi que donés servei a tothom.