Un vaixell d'arrossegament de Port de la Selva va trobar ahir entre les seves xarxes mentre pescava al Golf del Lleó un projectil sense càrrega de 170 centímetres de longitud i 11 de diàmetre, d'uns 20 anys d'antiguitat i que probablement procedia d'unes maniobres de l'OTAN.

Segons que han informat avui experts de la Marina, aquest projectil d'aviació, que no portava càrrega explosiva, s'utilitza habitualment com esquer, per indicar l'objectiu on ha de disparar l'avió.

En aquest sentit, apunten que el fet que estigui pintat de color blau indica que és de proves i que es podria tractar d'un artefacte usat en algunes maniobres que l'OTAN va dur a terme a la zona.

El comandant de la Marina a Roses, Manuel González, ha indicat que el projectil es trobava a uns 600 metres de profunditat i que probablement procedia d'unes maniobres militars.

Els fets van tenir lloc ahir pels volts de les 19.00 hores, quan en arribar a port després d'estar pescant al Golf del Lleó el patró del vaixell d'arrossegament es va adonar que entre les xarxes hi havia trobava un projectil de grans dimensions.

El patró es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil de Girona, que va desplaçar al lloc una patrulla del Servei Marítim amb base a L'Escala per custodiar l'artefacte mentre experts de la Unitat Especial en Desactivació d'Explosius (UEDE) de l'Armada, amb seu a Cartagena, analitzaven les fotos que els van enviar per determinar de quin artefacte es tractava.

Després de determinar el tipus de projectil i comprovar que aquest no portava cap càrrega explosiva, la Guàrdia Civil el va traslladar fins a la Comandància Militar de Marina de Roses.