L'esquerra independentista va presentar ahir a les comarques gironines la campanya pel "sí" a les consultes populars sobre l'autodeterminació del 13 de desembre vinent i que està previst que se celebrin en una seixantena de poblacions de la demarcació. Des de la CUP es va destacar la importància d'una votació com aquesta, "legalment no vinculant però sí moralment", i es va demanar als ciutadans que ignorin les manifestacions de la Falange que hi ha convocades a diverses poblacions, tant si es fan el dia 12 com el 13. "Que no aconsegueixin rebentar un dia que ha de ser una mostra de catalanitat, democràcia i participació ciutadana", va comentar Toni Rico, representant territorial de la CUP.

"Abans de tot, nosaltres creiem que la Falange és un partit que en reivindicar la figura de Franco i defensar la supremacia racial no hauria de ser ni legal i que en un estat democràtic no hauria d'existir", va assenyalar Rico. "A partir d'aquí, que Interior faci el que cregui que ha de fer. Si desplaça les manifestacions al dia 12 de desembre, això no ens preocupa. Aquesta amenaça que es volen manifestar als 160 municipis d'arreu de Catalunya on se celebrarà la consulta per a la independència no se la creuen ni ells", va afirmar el membre de la CUP de Girona. "Només volen aconseguir espantar uns quants municipis o persones, però no tenen la capacitat per manifestar-se en tants llocs. És més una amenaça que una realitat", va considerar.

La campanya a favor del "sí" de l'esquerra independentista té el suport actiu de diverses organitzacions, casals i col·lectius catalans, i neix amb la voluntat d'incentivar la participació en un referèndum de "vital importància".

"Tot i que les consultes no són legalment vinculants, moralment sí que ho són", va afirmar Rico. "Aquesta autoorganització de la societat civil catalana és una mostra que som un poble viu i que volem tenir el dret a decidir el nostre futur", va continuar el representant de la CUP, que va afegir que des de la Candidatura d'Unitat Popular s'està treballant "activament" per tirar endavant les consultes populars arreu de les comarques gironines.