La Federació Catalana d'Apartaments Turístics (Federatur), presidida pel gironí Lluís Torrent, reclama la dimissió del director general de Turisme, Joan Carles Vilalta. Segons la patronal dels apartaments de lloguer, el sector es troba totalment ignorat pels responsables turístics de la Generalitat, "malgrat ser el principal sistema d'allotjament turístic".

En un comunicat fet públic ahir, els responsables de Federatur acusen la Direcció General de Turisme d'haver "desregulat el sector, passant el control dels apartaments als ajuntaments i passant tota la responsabilitat als propietaris dels habitatges en lloc de fer-ho als professionals i empreses del sector". A més, acusen que tots aquests canvis es van dur a terme "sense el consens del mateix sector, que en tot moment s'ha mostrat contrari a aquesta desregulació, amb el suport del Col·legi d'API de Catalunya".

El comunicat assenyala que "una activitat turística va lligada al servei, i els únics que poden garantir aquest servei són les empreses i professionals del sector". Segons remarca, la nova normativa aprovada pel Govern "ens porta a una situació de descontrol generalitzat que únicament pot generar mala imatge del sector turístic i una pèrdua important de llocs de treball". "El principal sector d'allotjament s'ignora completament", acusa.