Santa Coloma de Farners va iniciar dimarts la novena de Sant Sebastià, que s'acabarà quan arribi el Pare Pelegrí a la vila la setmana vinent i es realitza cada dia, a les set de la tarda, a l'església epònima. La novena és una devoció d'oració privada o pública que dura nou dies i es realitza per obtenir alguna gràcia o intenció especial. Cal recordar que la veneració al màrtir es remunta al vot de vila de Tossa per reclamar protecció contra la pesta. Enguany aquest període de resos es fa sota el tema «La vida consagrada al servei del poble de Déu». D'aquesta manera, els religiosos i religioses que han dedicat la seva vida al Senyor ?parlaran del seu treball i testimoni.

Els primers testimonis van ser el de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, les Germanetes dels Pobres i els Dominics. Durant aquests dies també podra escoltar-se a les Religioses de Sant Josep de Girona, les Operàries Parroquials, les Germanes de la Caritat de ?Santa Anna, les Filles de Sant Josep, les Dominiques de l'Anunciata i les Germanes Clarisses.

Dimecres que ve, 20 de gener, Santa Coloma rebrà el Pare Pelegrí, que arribarà al vespre i ?marxarà l'endemà fins a Tossa. Aquest serà rebut pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. Com succeeix cada any, la identitat del Pare Pelegrí es mantindrà en secret fins el dia que iniciï el seu pelegrinatge.