La Federació d'Ensenyament de CCOO calcula que entre aquest curs i el 2013 es jubilaran 757 mestres i professors a les comarques de Girona si s'acullen a l'actual règim de jubilació anticipada als 60 anys. A tot Catalunya, el sindicat ha xifrat les prejubilacions en 9.000 docents, cosa que permetria dur a terme una important renovació de les plantilles dels centres educatius públics.

CCOO ha fet públiques aquestes dades en la seva campanya per demanar que es prorrogui el sistema de jubilacions anticipades que expirarà el 31 d'agost de l'any vinent. Tal com va avançar Diari de Girona la setmana passada, el sindicat ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per sol·licitar al Ministeri d'Educació que prorrogui un model que funciona des de 1991 i que ja s'ha allargat dues vegades.

Tant Comissions com FETE-UGT s'han acollit a la possibilitat de revisar el règim de jubilacions un cop s'hagi enllestit la implantació de la Llei Orgànica d'Educació -tal com preveu la mateixa LOE-, i que s'ha d'implantar l'agost de 2011.

A l'hora d'argumentar les seves reivindicacions i defensar el manteniment de l'opció de jubilar-se als 60 anys, CCOO demana reconèixer el desgast que suposa l'exercici de la professió docent; renovar les plantilles per adaptar-se als nous mètodes i objectius educatius; i afavorir la introducció de nous professionals.

Advertiment contra l'atur

En relació amb aquest últim punt, el sindicat alerta que si s'acaba amb la jubilació anticipada "l'atur de les properes generacions de nous titulats" s'incrementaria.

La Federació d'Ensenyamnt de CCOO ha calculat quants docents es podrien acollir a la prejubilació en cinc anys, a cada demarcació catalana i començant pel 2009. Aquest any, a les comarques de Girona n'atribueixen 122; 126 el 2010, 158 el 2011, 157 el 2012 i 194 el 2013.