El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va inaugurar ahir un itinerari turístic electrònic dels Estanys de Sils, acompanyat de l'alcalde d'aquest municipi i del president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Nogué i Jordi Gironès, respectivament. Aquesta nova ruta s'ha concretat en un recorregut multimèdia guiat per sistema GPS, que permet descobrir els secrets de l'estany de Sils a partir d'una experiència interactiva.

La visita als Estanys de Sils també va servir per commemorar el Dia Mundial de les Zones Humides, que se celebra cada 2 de febrer. Baltasar es va desplaçar fins a Sils acompanyat de la directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, i del director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge, Emili Santos.

L'Estany de Sils és un espai natural protegit inclòs en el Pla Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya i forma part de la xarxa Natura 2000. Aquest espai està inclòs en l'inventari de zones humides de Catalunya elaborat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Un cop posada en funcionament, a partir de dissabte vinent els Estanys de Sils realitzaran una sèrie de jornades de portes obertes per donar a conèixer la nova e-ruta; una activitat que es durà a terme amb el títol de La porta de l'infern. Dissabte vinent, el recorregut es presentarà al centre cívic de Sils abans de començar la sortida; mentre que la resta de dies -21 i 27 de febrer i 7 de març-, el punt de trobada serà el Centre d'Informació de l'Estany de Sils. Els assistents a les sessions de portes obertes -que s'hi han d'inscriure- rebran una PDA i se'ls acompanyarà per la ruta. Un cop s'hagi completat aquesta sèrie de presentacions, les persones interessades a fer l'e-ruta dels Estanys de Sils hauran de llogar la PDA. Segons expliquen els seus responsables, les e-rutes utilitzen les noves tecnologies per recuperar la filosofia de l'excursionisme curiós de la segona meitat del segle XIX, aquell que buscava tant la descoberta de paisatges com el coneixement de la història i la cultura del país.