El fet que el delta de la Tordera estigui inclòs dins la Xarxa Natura 2000 i en l'inventari de zones humides de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha possibilitat que l'Ajuntament de Blanes sol·liciti una subvenció a la Generalitat per valor de 29.349,47 euros per realitzar-hi un seguit d'actuacions de protecció i condicionament de la zona.

El regior de Medi Ambient de Blanes, Celestino Lillo (PP), assegura que, independentment de l'ajuda governamental, abans de l'abril es protegirà la zona de nidificació de les aus i es començarà a senyalitzar la zona amb cartells informatius. No obstant, si la Generalitat realitza l'aportació reclamada, el govern municipal (CiU, PDB, PP) arranjarà l'indret conegut com la mota de la Tordera -comprès entre el pont de la via del tren i la desembocadura del riu- desbrossant-ne l'espai i tornant a plantar els arbres que s'han assecat. A més, per evitar que puguin tornar a morir, se'ls farà arribar una línia de rec.

Lillo troba necessari poder instal·lar una tanca de protecció des del camp de tennis fins al final del delta "per evitar que la gent pugui creuar i no es molestin els animals".

La intenció és poder recuperar l'espai i facilitar que la gent pugui passejar pel camí històric que hi ha a peu de ribera. Per aquesta raó, el consistori també manté contactes amb l'Ajuntament de Malgrat de Mar, al Maresme, per ser aquest darrer qui ha de fer-se càrrec de la riba esquerra del riu.

Entitats de conservació

En aquest mateix espai està realitzant tasques de conservació l'entitat naturalista Orchis. De fet, aquesta associació té la custodia d'un part del càmping La Tordera i, entre els seus projectes, hi ha la voluntat de construir una torre d'observació de les aus, marcar passos de ruta, reforestar l'espai amb espècies autòctones i netejar-lo.