Un operatiu de recerca format per cossos locals de policia i Protecció Civil, Mossos d'Esquadra, Bombers i Salvament Marítim es va dedicar ahir a la tarda a pentinar per terra, mar i aire els voltants de la cala Bona de Blanes. Un home que hi acostumava a anar a pescar cada tarda no va tornar a casa el vespre de dijous, i ahir a primera hora del matí la dona es va dirigir a la policia local per demanar si en sabien res. En constatar que l'home havia desaparegut, la dona va interposar una denúncia als Mossos d'Esquadra i cap a la quarts d'una del migdia, aprofitant que quedaven moltes hores de llum i que la mar estava tranquil·la, els submarinistes dels Bombers i dels Mossos van començar la recerca marina.

De seguida es va localitzar a la banda nord de la cala la canya de pescar de l'home, que té 44 anys, és veí de Blanes i de nacionalitat marroquina. També alguns efectes personals, com les sabates, i una caixa d'eines de pescador. La recerca va durar tota la tarda, sense resultats. Dos helicòpters, un dels Mossos d'Esquadra i un altre de Salvament Marítim que es va desplaçar des de la base de Reus, van sumar-se a la recerca. També la Creu Roja del Mar va pentinar la costa amb una embarcació, mentre dotacions terrestres buscaven per roques i escletxes. Tot i això, a final de la tarda la cerca es va suspendre. Es preveu reprendre-la avui amb més efectius.

Dues desaparicions

També continua la recerca de Daniel Rodao, un jove de Canet de Mar (Maresme) que va ser vist per darrera vegada a Blanes quan feina una ruta en bicicleta per la Costa Brava. La família en va denunciar la desaparició el passat dia 28 de febrer i el dilluns la policia local de Blanes trobava la seva bicicleta arrossegada per l'aigua a la platja de s'Abanell. Li faltava la roda de davant i les alforges. La cerca per mar i aire va practicar-se durant un parell de dies però es va interrompre pel temporal i ara les persquisicions segueixen per la via de la investigació policial. I és que el jove va trucar a un hostal de Girona el mateix dia que va donar senyals de vida per darrera vegada, però l'hostal és actualment tancat i no n'han pogut donar cap informació.

El jove té 26 anys, està en molt bona forma física i la seva família no s'explica la seva desaparició. Va sortir de casa el 21 de febrer dient que faria una ruta de tres o quatre dies. Va dormir a Tossa i a l'endemà es va veure amb uns familiars de Blanes. Va dir que anava en direcció a Pineda de Mar però a partir d'aquí se li va perdre la pista i el seu telèfon està desconnectat.