L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha tancat el 2009 ingressant 1,1 milions d'euros en concepte de l'impost de construccions, instal·lacions i obres. Unes xifres prou bones ateses la situació de crisi que afecta el sector immobiliari i el que es portava recaptat a l'octubre per aquest impost, que eren 350.000 euros. Així, els darrers tres mesos de l'any s'ha recaptat dos terços del total amb 750.000 euros. El regidor d'Hisenda, Ferran Martín, ha explicat que l'ascens ha estat important, sobretot com a conseqüència d'algunes obres d'envergadura, com uns 300.000 euros que han sorgit d'una parcel·la del Port d'Aro en què s'hi construiran una setantena de pisos.

Per al 2009, l'equip de govern de Joan Giraut va preveure recaptar 1,8 milions durant aquell any per l'ICIO. Una xifra que es veia molt ?lluny quan va haver-hi la moció de censura i la socialista Dolors Padilla va accedir al càrrec d'alcaldessa. No obstant això, els ingressos es van disparar exponencialment a finals d'any. Les xifres demostren una lleugera reactivació del sector de la construcció ja que el 2008 es van recaptar 956.411 euros per l'ICIO, i 1,2 milions el 2007. Aquest impost s'havia convertit en la principal font de finançament dels ajuntaments, però la crisi econòmica, molt aguda al sector immobiliari, va passar factura als consistoris. Per aquest any, el govern ha pressupostat recaptar 1,2 milions d'euros.

Així apareix al pressupost que dimarts se sotmetrà a aprovació i que puja uns 36.936.000 euros, dels quals 12.435.911,94 són per als projectes d'inversió per a aquest any. El document es pot consultar al bloc del regidor d'ERC, David Puig, que el va fer públic malgrat que se li va dir que no es fes ja que hi ha algunes xifres que canvien, segons ha comentat Martín. El que sí que ofereix són dades que normalment no arriben a l'opinió pública, com és la previsió de recaptació les multes de trànsit o la despesa en material d'oficina.

Quant a les inversions, la més important és el Pla de Millora Urbana de Mont d'Aro i Treumal de Dalt. En segon lloc, hi ha la primera fase d'urbanització Los Pinos. La reurbanització de Can Semí també s'endu un pessic important. Aquestes obres, però, suposaran una despesa poc important per l'Ajuntament ja que està pressupostat que es tirin endavant amb contribucions especials i quotes urbanístiques, que afecten directament els propietaris.

Inversions en equipaments

També hi ha inversions en equipaments com 115.000 euros per intervenir al conjunt històric de Castell d'Aro, la reforma de la planta baixa de l'Ajuntament o l'ampliació del primer pis del centre cívic Vicenç Bou. També hi ha pressupost per reformar el Palau d'Esports, ampliar la biblioteca de Platja d'Aro, per les pistes esportives dels col·legis Vall d'Aro i Fanals i per fer una coberta a l'aparcament de motos de la policia local.

També hi ha inversions més generalistes com partides per als quadres elèctrics o millores a les instal·lacions elèctriques dels edificis.